Menu
 

Jūrmalas parkus rotā pirmās pavasara puķes

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Jūrmalas pilsētas pašvaldība Foto - Jūrmalas pilsētas pašvaldība

Līdz ar pirmajām siltajām pavasara dienām pilsētā sākušies apzaļumošanas un labiekārtošanas darbi. Pirmās atraitnītes jau iestādītas skvērā pretī Majoru stacijai, Horna dārza puķudobēs Majoru ielas sākumā, Talsu šosejas rotācijas apļos, pēc Lieldienām puķes tiks stādītas arī citos pilsētas skvēros un parkos.

Informācijas pilsētas pašvaldības interneta vietnē liecina, ka puķudobes pilsētā drīzumā papildinās arī ziedošas tulpes – lai Jūrmala priecētu ar pirmajiem pavasara ziediem, jau rudenī parkos un skvēros iestādīti gandrīz 30 tūkstoši tulpju sīpolu.

Iebraucot Jūrmalā no Lielupes puses, pie Pērkona ielas atraitnīšu un tulpju stādījumi veidoti sārtos un violetos toņus. Virzoties tālāk pilsētā, būs dzelteno tulpju upe, skvērā pretī Majoru stacijai atraitnītes ziedēs zilganos toņos, savukārt Horna dārza puķudobes pārsteigs ar krāsu dažādību. Puķu stādījumi būs arī Talsu šosejas rotācijas apļos.

Pavasara ziedus ap Jāņiem nomainīs 13 000 vasaras puķu stādu, kas jau šobrīd aug kaukaudzētavas “Bulduri” siltumnīcās. Līdz pat rudens salnām Jūrmalas parkos un skvēros ziedēs verbēnas, salvijas, sarzāles, puķu tabaka, cīnijas, ipomejas, balzamīnes, kosmejas, kleomes, begonijas, rudbekijas, saulespuķes.

Dzintaru viaduktu rotās 223 puķu trauki ar pelargonijām. Šovasar ziedošu puķu kastes pie apgaismes stabiem caurvīs visu pilsētu, sākot no pilsētas robežas Priedainē līdz Ķemeru stacijai, kopumā vairāk nekā 500 puķu kastes ar 10 000 stādiem.

Jūrmalniekus un viesus priecēs puķu piramīdas Jomas ielas posmos, skvērā pie Bulduru stacijas, Dubultu Kultūras kvartālā un pie Kauguru Kultūras nama. Kopumā plānota 21 puķu piramīda, ko veidos kalibrahojas, skaistnātrītes, salmenes, Jaungvinejas balzamīnes, ipomejas, lobēlijas, sudrablapu krustaines un citas vasaras puķes.

Pēc pašvaldības ziņām, būs arī iespaidīgā – divus metrus augsta un sešus metrus plata – puķu siena pie skvēra Jomas ielas sākumā, tā ir iemīļota fotografēšanās vieta pilsētas viesiem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.