Menu
 

Ropažu novadā kandidējošo partiju politiķi liek akcentu uz izglītības un infrastruktūras sakārtošanu

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Ropažu novadā jūnija sākumā gaidāmajās pašvaldību vēlēšanās uz 19 deputātu vietām startēs 14 politiskās partijas, kuras galvenokārt solījumos akcentu liek uz izglītības un novada infrastruktūras sakārtošanu, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas apkopotā informācija.

Deputātu kandidātu sarakstus iesniegusi "Saskaņa", Jaunā konservatīvā partija, "Latvijas attīstībai", Latvijas Zaļā partija, Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK", "Jaunā Vienotība", "Latvijas Reģionu Apvienība", "Latvijas Krievu savienība", kā arī partija "Vienoti Latvijai", "Kustība "Par!"" un "Politiskā partija Ropažu komanda", "Latvijas Zemnieku savienība", "Stabilitātei", "Par cilvēcīgu Latviju!; KPV LV". 

Kandidātu vidējais vecums ir 44,7 gadi - jaunākais kandidāts ir vecumā 20 gadi, bet vecākais - 76 gadi. Uz Ropažu novada deputātu vietām 59,2% kandidē vīrieši un 40,8% sieviešu. 

"Saskaņa" solās risināt novada iedzīvotāju aktuālākās problēmas, kā arī gatavi uzņemties atbildību par konkrētu projektu īstenošanu jaunajā Ropažu novadā, sekmējot vienlīdzīgu attīstību visā tā teritorijā. Partija apņēmusies pabeigt vidusskolas celtniecību Ropažos, nodrošināt bezmaksas ēdināšanu visiem audzēkņiem un skolēniem.

Jaunā konservatīvā partija novadniekiem sola sakopt un sakārtot pašvaldību, lai tā būtu godīga, profesionāla un ar atvērtu pārvaldību. Partija apņēmusies veidot caurspīdīgu iepirkumu procedūru un apsolās iesaistīt iedzīvotājus apkaimju aktuālo problēmu apzināšanā un risināšanā. Partija sola primārajam mājoklim ar vērtību 100 000 eiro nepiemērot īpašuma nodokli, kā arī bērniem no pusotra gada vecuma būs vieta pirmsskolas izglītības iestādēs vai līdzfinansējums aukļu pakalpojumiem. 

"Latvijas attīstībai" solās īsā termiņā izstrādāt jaunus normatīvos dokumentus, lai visiem novada iedzīvotājiem tiktu sniegts līdzvērtīgs sociālais atbalsts ikvienam pakalpojumam, attīstīt veselības aprūpi un izveidot aprūpes centru novadā, kvalitatīvu izglītību visos līmeņos un meklēs risinājumu rindu mazināšanai uz pirmsskolām. Tāpat partija apņemas uzlabot infrastruktūru un nodrošināt bērniem pilnveidoties arī mūzikā, mākslā, sportā, humanitārajās un eksaktajās jomās. 

Latvijas Zaļā partija pašvaldības pārvaldē mudina uz reformām, pārmaiņām, lai mazinātu "aizbraukšanu no mājām". Partija uzsver, ka iedzīvotājus nevajag nodalīt lēmumu pieņemšanā, bet ir jāstrādā visiem kopā, kā arī aicina atgūt ticību saviem un līdzcilvēku spēkiem. 

Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" Ropažu novadā apņemas nodrošināt bērnu bezmaksas ēdināšanu visās pašvaldības izglītības iestādēs, veicināt pašvaldības izglītības kvalitātes un pedagogu prestiža celšanu, kā arī solās piešķirt skolotājiem un pirmsskolas darbiniekiem papildu finansējumu atalgojumam. Partijas solījumos ietilpst arī digitālo prasmju konsultantu nodrošināšana senioriem, kā arī centralizēta pašvaldības policijas struktūra. 

"Jaunā Vienotība" Ropažu iedzīvotājiem apsola sabalansēt pārskatāmu un publiski apspriestu novada budžetu, ieviest mobilo lietotni ērtai pašvaldības un iedzīvotāju komunikācijai un izstrādāt vienotu novada teritoriālo un infrastruktūras attīstības plānu. Partija darāmo darbu sarakstā iekļāvusi arī sabiedriskā transporta pieejamības veicināšanu, veidot pašvaldības dzīvokļu fondu un attīstīt mūžizglītības pieejamību. 

"Latvijas Reģionu Apvienība" apņēmusies nodrošināt novada ilgtspējīgu un līdzvērtīgu attīstību visā teritorijā, attīstīt pieejamu un saprotamu komunikāciju ar novada domes un tās struktūrvienību darbiniekiem un nodrošinās datorus ģimenēm ar bērniem skolas vecumā, lai attālinātais mācību režīms netraucētu kvalitatīvai zināšanu apguvei.

Savukārt tūrisma attīstības programmas "Kājām pa Ropažu novadu", "Lauku tūrisms Ropažu novadā" un svinēt Masļeņicu piedāvā "Latvijas Krievu savienība". Partija apņēmusies sniegt palīdzību daudzdzīvokļu un savrupmāju renovācijas projektu organizēšanā, nodrošinās videostundu un interaktīvu mācību līdzekļu veidošanas, tostarp krievu valodā, finansējumu un pieejamību, kā arī rīkos papildu nodarbības, tostarp krievu valodā, lai palīdzētu skolēniem.

"Vienoti Latvijai" apņēmušies nodrošināt novada administratīvo centru labāku sasniedzamību, lai uzlabotu Ropažu novada iedzīvotāju ikdienu, infrastruktūras modernizāciju, piesaistot Eiropas Savienības (ES) fondu līdzekļus, strādāt pie esošo medicīnas iestāžu inventāra un tehnoloģiju uzlabošanas un apņēmušies sākt bērnudārzu paplašināšanu. 

"Kustībai "Par!"" sola ceļu un ielu apgaismojuma sakārtošanu daudzīvokļu māju iekšpagalmos, apgaismojuma izbūvi ciematos, iedzīvotāju iesaisti plānošanā un lēmumu pieņemšanā par novadā aktuālajiem projektiem un konkurētspējīgu atalgojuma nodrošināšanu visās novada izglītības iestādēs.

Savukārt "Politiskā partija Ropažu komanda" novada iedzīvotājiem piedāvā efektīvu uzņēmējdarbības attīstību, ES fondu finansējuma apguvi, risinājumus jaunu ģimeņu piesaistei un novadnieku lojalitātes programmas privilēģiju saņemšanai. 

Līdz 2024.gadam jaunus bērnudārzus sola arī "Latvijas Zemnieku savienība". Partija novadniekiem sola uzlabot skolu infrastruktūru, pensionāriem ikgadēju finansējumu 100 eiro medikamentu iegādei, kā arī asfaltētus ceļus 10 kilometru garumā ik gadu. Tāpat partija apņemas attīstīt sporta infrastruktūru un atbalstīt kultūras pasākumus. 

"Stabilitātei!" plāno komunālo pakalpojumu sniedzēju izvērtējumu, mazinot ikmēneša rēķinu apmēru, pilnveidot izglītības iestādes, motivēt pedagogus un stiprināt izglītības kvalitāti novadā. Partija sola arī nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu ģimenēm ar bērniem. 

Savukārt politiķi no "Par cilvēcīgu Latviju!; KPV LV" Ropažu novadam sola ielu, ceļu, gājēju ceļu un pāreju rekonstrukciju un labiekārtošanu, zaļo zonu ierīkošanu, transporta pieejamību, atbilstoši iedzīvotāju vajadzībām, kā arī atkritumu šķirošanas pieejamību.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.