Menu
 

Jūrmalā sākti ielu, ceļu un iekškvartālu remontdarbi

  • Autors:  Apriņķis.lv
Ilustrācija - twitter.com/JurmalaLV Ilustrācija - twitter.com/JurmalaLV

Atsākoties būvniecības sezonai, Jūrmalā tiks uzsākti ielu un ceļu remontdarbi vairāk nekā 40 vietās. Kopumā šogad piplsētas pašvaldība ielu un ceļu atjaunošanā, daudzdzīvokļu namu iekšpagalmu sakārtošanā paredzējusi ieguldīt 6,96 miljonus eiro, liecina informācija pašvaldības interneta vietnē.

Tiks pabeigti vairāki apjomīgi projekti, kurus uzsāka 2020. gadā, – kompleksa ielu pārbūve Aizputes ielā posmā no Rēzeknes pulka ielas līdz Brīvības prospektam un Brīvības prospektā posmā no Vienības prospekta līdz Aizputes ielai, izbūvējot papildu autostāvvietas, paplašinot gājēju celiņus un sakārtojot transporta kustību pie pirmsskolas izglītības iestādes “Saulīte” un Lielupes pamatskolas jeb Jūrmalas Aspazijas pamatskolas ēkas.

Tāpat šogad ir plānoti apjomīgi būvdarbi daudzdzīvokļu māju iekškvartālu seguma atjaunošanai Kauguros. Pie Mellužu estrādes vasaras nogalē tiks uzsākta jaunas autostāvvietas izbūve, kas paredzēta vairāk nekā 70 automašīnām un autobusiem, kā arī tiks veikta jauna veloceliņa posma izbūve no Mellužu estrādes līdz Kāpu ielai.

Ķemeru kultūrvēsturiskā parka atjaunošanas darbu ietvaros tiks veikta Katedrāles ielas un Gleznotāja Miervalža Ķemera gatves pārbūve, izveidojot stāvvietas vairāk nekā 50 automašīnām un autobusiem.

Lai uzlabotu satiksmes organizāciju pilsētā, maija nogalē tiks sākta Dubultu satiksmes mezgla pārbūves trešā kārta – pārbūvēs Dubultu un Z. Meierovica prospektu posmā no Pils laukuma līdz Baznīcas ielai. Pārbūves darbi tiks turpināti arī nākamajā gadā. Izstrādātā būvprojekta iecere ir būtiski uzlabot Z. Meierovica prospekta caurlaides spēju, nodrošinot brīvu satiksmes plūsmu maģistrālajā ielā – pa divām braukšanas joslām gan virzienā uz Rīgu, gan virzienā uz Sloku un Kauguriem.

Pašvakdībā arī informēja, ka šajā būvdarbu sezonā tiks asfaltēts Ausekļa ielas segums posmā no Ezeru ielas līdz Kanālu ielai, sākti asfalta seguma izbūves darbi Tirzas ielas posmā no Tērbatas ielas līdz Apes ielai un Andreja ielas posmā no Mellužu prospekta līdz Kāpu ielai. Šosezon atsāksies arī grantēto ielu seguma kārtējie uzturēšanas un seguma atputekļošanas darbi, kas tiks veikti līdz ar SIA “Jūrmalas ūdens” organizēto centralizētās ūdensapgādes un kanalizācijas tīklu izbūves darbu pabeigšanu, vairākās pilsētas apkaimēs. 

Papildus līdz ar centralizētās ūdensapgādes un kanalizācijas tīklu izbūves darbu pabeigšanu tiks veikta asfaltēto ielu seguma atjaunošana Lielupes, Majoru, Jaundubultu, Valteru, Mellužu, Asaru un Slokas apkaimē. Kopumā seguma atjaunošanu plānots veikt vairāk nekā 20 ielu posmos.

Gājēju un velobraucēju ceļu uzlabošanai šogad paredzēts atjaunot veloceliņa Jūrmala–Babīte posmu, izbūvēs veloceliņu Dubultu mezglā un Kļavu ielā un atjaunos nelielu posmu Kauguros gar Ventspils šoseju.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.