Menu
 

Siguldā 4.maijā aicina "ie[log]oties" Latvijai

  • Autors:  Apriņķis.lv
Ilustrācija - sigulda.lv Ilustrācija - sigulda.lv

4.maijā, kad Latvija svinēs neatkarības atjaunošanas 31. gadskārtu, Siguldas novada pašvaldība un kultūras centrs “Siguldas devons” jau otro reizi aicina novadniekus apvienoties akcijā “ie[log]ojies” – svinēt baltā galdauta svētkus mājās un, atverot logu, sūtīt īpašu brīvības sveicienu Latvijai, liecina informācija novada interneta vietnē.

4.maijā pēc iepriekš izziņota grafika daudzdzīvokļu namu iekšpagalmos un privātmāju rajonos ielidos drons, veicot novadnieku sveicienu iemūžināšanu fotomirkļos pie atvērtiem logiem. Drona fotogrāfijas ar sveicieniem Latvijai tiks apkoptas 5. maijā un publicētas visos pašvaldības un kultūras jomas informatīvajos kanālos. Tāpat plānota arī video uzņemšana, kā top brīvības sveiciens Latvijai, ko visi kopā varēs vērot maija vidū.

“Jau otro gadu vārds “brīvība” iegūst citādu atbalsi katrā no mums. Jau otro gadu balto galdautu Latvijai klāsim iekšēji savā pārliecībā, spēkā un ticībā, tomēr ne mazāk baltu un ne mazāk svētu. Atver sirdi, pienāc pie loga un šoreiz dalies ar savu vai ģimenes ilgoto brīvības sajūtu – tik cilvēcisku un īstu, cik tikai vien šajā laikā ir iespējams. Ceļojumu soma vai balles kurpes, dāvana omei, kas pacietīgi gaida pasniegšanas brīdi, vai klusa, draugus sen nesatikusi ģitāra. Dalies tajā, kas runā tavā brīvības valodā, no sirdsmīļām lietām līdz pilsoņa pasei un karoga joslu lokiem,” akcijas “ie[log]ojies” noskaņu iezīmē kultūras centra “Siguldas devons” direktore Jolanta Borīte.

Pašvaldība aicina pieteikt savu adresi akcijas “ie[log]ojies” sveiciena fotogrāfijai, sūtot pieteikumu līdz 30. aprīļa plkst. 12.00 uz e-pasta adresi Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.. Lai drons varētu droši pielidot pie norādītā loga, tam jābūt brīvam no kokiem, elektrības vadiem un citiem traucēkļiem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.