Menu
 

Ķekavas novada akcijā "Iestādi koku" iestādīti 242 koki un dekoratīvie krūmi

  • Autors:  Apriņķis.lv
Publicitātes foto Publicitātes foto

Pievēršot lielāku uzmanību labiekārtotas un zaļākas vides veidošanai Ķekavas novadā, Lielās talkas ietvaros Ķekavas novada iedzīvotāji un pašvaldības darbinieki piedalījās koku stādīšanas akcijā “Iestādi koku”, kuras laikā iestādīti 242 koki un dekoratīvie krūmi.

Kā informē Ķekavas novada pašvaldības sabiedrisko attiecību vadītāja Vineta Vītoliņa, akcija "Iestādi koku" šogad norisinājās otro reizi un sniedza iespēju novada iedzīvotājiem ilgtermiņā padarīt savu tuvāko apkārtni zaļāku un sakoptāku. Ķekavas novada pašvaldība izsniedza koku un dekoratīvo krūmu stādus, mietiņus koku atsaitēšanai, kā arī augsni stādīšanas vietas ielabošanai tiem iedzīvotājiem, kuri bija pieteikuši savu dalību koku stādīšanas akcijā. Kopumā tika saņemti 43 iedzīvotāju pieteikumi no šādām apdzīvotām vietām: 20 no Ķekavas, 12 no Baložiem, trīs no Daugmales, Rāmavas un Valdlaučiem, pa vienam no Lapeniekiem un Dzērumiem. Kopumā iedzīvotāji akcijas ietvaros iestādīja 65 kokaugus, ko sagādāja pašvaldība – 32 kokus un 33 krūmus, kā arī divus kokaugus, ko akcijas dalībnieki bija sagādājuši paši.

Stādīšanā piedalījās ne tikai pieaugušie, bet arī bērni, veidojot dziļāku izpratni par dabas procesiem un uzņemoties rūpes par koka stādīšanu un audzēšanu. Vides akcijā “Iestādi koku” piedalījās gan iedzīvotāji, gan novada organizācijas un kolektīvi, piemēram, deju kolektīvi “Sidrabaine” un “Latte”, vairākas grupiņas no bērnudārza “Ieviņa”, Baložu Kultūras nams, Baložu vidusskola, privātskola “Gaismas tilts”, Daugmales pamatskola, dārzkopības kooperatīvs “Pļavas-2”, aptieka “Sentor Baloži” un pašvaldības administrācijas darbinieki. Pašvaldības darbinieki, piedaloties stādīšanas akcijā, iestādīja 175 kokaugus, vēsta V.Vītoliņa.

Koku un dekoratīvo krūmu stādīšana notika Daugmalē, sporta laukumā pie mājām “Vārpas”, kur tika iestādīti četri koki un divi krūmi, Baložos, Rīgas ielā pretī veikalam “Mego”, kur tika sastādīta dobe 56m2 platībā no zemiem skujeņiem kombinācijā ar pavasarī, vasarā un rudenī ziedošu krūmu grupām, Ķekavā, Ķekavas parkā, kur tika sastādīta dobe 60m2 platībā ar ēncietīgu krūmu grupām, kā arī Valdlaučos, Jaunatnes ielas rotaļu laukumā pie PII “Zvaigznīte”, kur tika ierīkota dekoratīvo krūmu dobe 39m2 platībā un iestādīti trīs koki. Akcijas "Iestādi koku" ietvaros tika iestādīti tādi kokaugi kā veigela, rododendrs, filadelfs, priede, egle, bērzs, plūme, ceriņš, spireja, katsura, pīlādzis, ieva, vītols, forsītija, kļava, dižskābārdis, ozols, lapegle, ķirsis, hortenzija, melnalksnis, abēlija, deicija, cefalants, mirikārija, kizils, tulpjukoks, korinte, fotergila, kletra, jāņoga un segliņš.

Pašvaldības pārstāve atgādina, ka arī pagājušajā gadā norisinājās akcija "Iestādi koku", kuras ietvaros tika iestādīti vairāk nekā 60 koki un dekoratīvie krūmi.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.