Menu
 

Ādažu un Carnikavas novadu iedzīvotājus aicina piedalīties publiskajā apspriešanā par jaunā, apvienotā novada attīstību

  • Autors:  Monika Griezne, Ādažu novada domes sabiedrisko attiecību vadītāja
Foto - Ādažu novada domes arhīvs Foto - Ādažu novada domes arhīvs

Publiskajai apspriešanai nodota Ādažu novada Attīstības programma 2021.-2027.gadam, aktualizētā Ādažu novada Ilgtspējīgas attīstības stratēģija 2013.-2037.gadam un šo abu dokumentu īstenošanas iespējamās ietekmes uz vidi novērtējums – Vides pārskats. Publiskās apspriešanas laikā ikvienam iedzīvotājam, uzņēmumam vai iestādei ir iespēja iepazīties ar sagatavotajiem dokumentiem un izteikt savus priekšlikumus to labošanai vai papildināšanai.

Tā kā Attīstības programma bija jāizstrādā, ņemot vērā gan Ādažu novada ilgtspējīga attīstības stratēģiju (2013.-2037.), gan arī Carnikavas novada ilgtspējīgas attīstības stratēģiju (2014.-2030.), tika secināts, ka nepieciešams aktualizēt Ādažu novada Ilgtspējīgas attīstības stratēģiju, apvienojot tajā abu novadu stratēģiju nozīmīgākos ilgtspējīgos elementus. Tāpēc 2020.gada septembrī abas pašvaldības kopīgi sāka aktualizēt Ādažu novada stratēģiju. Attīstības programmai un aktualizētajai stratēģijai tika izstrādāts Vides pārskats, kurā tika veikts stratēģiskā ietekmes uz vidi novērtējums, novērtējot abu plānošanas dokumentu īstenošanas iespējamo ietekmi uz vidi. Arī Vides pārskata pirmā redakcija tiek nodota publiskajai apspriešanai.

Izsakot priekšlikumus publiskās apspriešanas laikā ir iespējams ietekmēt dokumentu gala redakcijas.

Ar Attīstības programmas, aktualizētās stratēģijas un Vides pārskata projekta materiāliem var iepazīties Ādažu novada domes Attīstības un investīciju daļā darba laikā (iepriekš saskaņojot tikšanās laiku pa tālr. 67 996 086 vai e-pastu Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.), kā arī Ādažu un Carnikavas pašvaldību tīmekļvietnēs www.adazi.lv un www.carnikava.lv.

Kopš 2020.gada jūlija Ādažu novada dome sadarbībā ar Carnikavas novada domi izstrādāja jaunā Ādažu novada vidējā termiņa plānošanas dokumentu – Attīstības programmu, kurā ir pamatoti un noteikti pasākumi, lai sekmētu ilgtspējīgu jaunā novada attīstību un uzlabotu iedzīvotāju dzīves kvalitāti turpmākajiem 7 gadiem. Attīstības programmā ņemti vērā rudenī veiktās iedzīvotāju aptaujas rezultāti (aptaujā piedalījās 1059 respondenti gan no Ādažu, gan Carnikavas novada). Dokumenta izstrādē iesaistījās gan sabiedrības pārstāvji, gan pašvaldību darbinieki, gan deputāti un arī iestāžu pārstāvji.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.