Menu
 

Siguldas novada vecākiem noraidoša nostāja par bērnu dalību Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkos

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Siguldas novada vecākiem noraidoša nostāja par bērnu dalību XII Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkos, informēja Siguldas novada pašvaldības Sabiedrisko attiecību pārvaldes vadītāja Sindija Brikmane.

Pašvaldības organizētajā aptaujā, lielākā daļa vecāku pauduši uzskatu, ka šogad svētku pasākumi nav jāorganizē. 

Brikmane norādīja, ka kā biežāko argumentu vecāki minējuši to, ka patlaban valstī ir nestabila situācija Covid-19 pandēmijas dēļ, kā arī iepriekšējā periodā nav bijusi labvēlīga situācija kolektīvu mēģinājumiem. 

Tāpat vecāki uzsvēruši, ka lēmums šajā situācijā būtu jāpieņem veselības un drošības speciālistiem. Vecāki, kuri atbalsta skolēnu dalību dziesmu un deju svētkos, vairāk izvēlas C modeli, kas paredz svētkus pasākumu norisi novada mērogā. 

Brikmane norādīja, ka 5.maijā pašvaldības vadība kopā ar skolu direktoriem un skolēnu kolektīvu vadītājiem  apspriedīs vecāku aptaujas rezultātus un sniegs viedokli Valsts izglītības satura centram, kas ir svētku organizators.

LETA jau vēstīja, ka pagājušajā nedēļā valdībā tika skatīts jautājums par XII Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku organizēšanu šā gada vasarā. Ņemot vērā, ka ministriem bija atšķirīgi viedokļi par svētku organizēšanu Covid-19 pandēmijas laikā, lēmuma pieņemšana tika atlikta līdz 27.maijam.

Saskaņā ar Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) sniegto informāciju, šī gada svētku mērķis ir nodrošināt tradīcijas pēctecību, atrast visdrošāko veidu, kā noslēgt šo svētku ciklu un iesākt nākamo, kā arī būtiski nepārtraukt tradīciju un stiprināt bērnu un jauniešu psihoemocionālo labsajūtu.

IZM uzsvēra, ka šogad Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku akcents ir "Svētki ir tur, kur esam mēs! Svētki ir tādi, kādi esam mēs!".

Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem paredzēti trīs scenāriji - "A", "B" un "C". Pirmais jeb "A" scenārijs nosaka, ka svētki norisinās tradicionāli un kā ierasts. Šo scenāriju Covid-19 pandēmijā neizskata. "B" scenārijs paredz, ka svētku svinēšana notiek Rīgā un reģionā svaigā gaisā, savukārt saskaņā ar "C" scenāriju pasākumi noritētu tikai epidemioloģiski drošajos reģionos svaigā gaisā - sporta laukumos, skolu pagalmos un estrādēs.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.