Menu
 

Carnikavas Mūzikas un mākslas skolas modeli uzticēts izlemt jaunajai Ādažu novada domei

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Lai jaunā apvienotā Ādažu novada dome varētu lemt par aizņēmuma ņemšanu Carnikavas Mūzikas un mākslas skolas jaunas ēkas būvniecībai, Ādažu domes priekšsēdētājs Māris Sprindžuks lūdzis Carnikavas domi sagatavot informāciju par izglītības investīciju prioritātēm tuvākajiem gadiem un izvēlēto Mūzikas un mākslas skolas institucionālo modeli un tā alternatīvām.

Jau ziņots, ka, atbilstoši Carnikavas novada pašvaldības informācijai, 30.aprīlī Ādažu un Carnikavas novada apvienotās Finanšu komisijas sēdē tika noraidīts ierosinājums par Carnikavas Mūzikas un mākslas skolas būvniecību. Savukārt Ādažu novada domē skaidro, ka Finanšu komisija jautājumu par aizņēmuma ņemšanu Carnikavas Mūzikas un mākslas skolas būvniecībai nolēmusi uzticēt izlemt jaunajai domei.

Ādažu novada domes priekšsēdētājs Māris Sprindžuks atbalstījis ieceri par Carnikavas izglītības kvartāla attīstību ar daudzfunkcionālu izglītības, mākslas, mūzikas un sporta pakalpojumu pieejamību vienuviet, tomēr aicināja Carnikavas domes priekšsēdētāju un Carnikavas deputātus respektēt lūgumu – sagatavot arī jaunā apvienotā sasaukuma domes deputātiem un administrācijai informāciju par nepieciešamajām investīcijām izglītībā Carnikavā un ciematos 2021.-2024.g., kā arī izvērtēt bērnudārzu pieejamības nepieciešamību Garciemā un Kalngalē.

Tas ļautu jaunā sasaukuma deputātiem izvērtēt paredzamo skolas telpu lietderīgo noslodzi paredzamajiem mācību priekšmetiem un lemt, vai Mūzikas un mākslas skolas funkcionalitāti ir iespējams apvienot ar Carnikavas pamatskolu (līdzīgi, kā tas veikts Garkalnes novadā). No izvēlētā modeļa izriet telpu koplietošanas iespējas jaunajā Carnikavas pamatskolā un to telpu apjoms, kuru nepieciešams projektēt un būvēt klāt jaunajai pamatskolai.

Pēc Ādažu novada domē sniegtajām ziņām, Ādažu pašvaldības aizņēmumi šogad sasniedz  8% no kopējā budžeta. Savukārt Carnikavas pašvaldības aizņēmuma līdzekļi maijā sasniedz 38% no pašvaldības ikgadējā kopējā budžeta, kas ir arī vēsturiski augstākais kredītu apjoms, ko viena gada laikā Carnikavas dome ir aizņēmusies. Ņemot aizņēmumu jaunai būvniecībai, aizņēmuma līdzekļi sasniegtu apmēram 45% no pašvaldības kopējā budžeta. Jaunajā sasaukumā Ādažu novada pašvaldībai būs jāuzņemas arī pašreizējās Carnikavas novada domes finanšu saistības.

Kopš 2020.gada jūlija, kad sāka darboties Apvienotā Ādažu un Carnikavas novadu pašvaldību Finanšu komisija, tā vienbalsīgi atbalstījusi Carnikavas novada 10 investīciju projektus kopsummā par 15,44 miljoniem eiro, tai skaitā Carnikavas pamatskolas rekonstrukcijas projektu. No investīciju kopsummas aizņēmumi veido vairāk nekā 14 miljoni eiro ar atmaksas termiņu 20-30 gadi.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.