Menu
 

"Rīgas metropoles" valde tiešsaistē tiksies ar "Rīgas satiksmes" valdes priekšsēdētāju Džinetu Innusu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Ceturtdien Rīgas un Pierīgas pašvaldību apvienības “Rīgas metropole” valdes locekļi Rīgas vicemērs Edvards Smiltēns, Ādažu novada domes priekšsēdētājs Māris Sprindžuks un Carnikavas novada domes priekšsēdētāja Daiga Mieriņa tiešsaistē tiksies ar RP SIA “Rīgas satiksme” valdes priekšsēdētāju Džinetu Innusu, lai risinātu pasažieru pārvadājumu jautājumus Rīgas metropoles areālā.

Būtiskākais no problēmjautājumiem ir pašvaldību vadītāju iesaiste jaunu pasažieru pārvadājumu plānošanā un esošo maršrutu aktualizēšanā, atbilstoši pašvaldību iedzīvotāju nepieciešamībai, it sevišķi pēc novadu reformas, norāda pašvaldību apvienībā.

“Ir svarīgi sēsties pie viena galda, lai identificētu problēmas Pierīgas mobilitātē un apzinātu jaunas iespējas, ko var sniegt kopīga plānošana un sadarbība starp sabiedriskā transporta organizāciju un pakalpojuma saņēmēju. Šobrīd pasažieru pārvadājumu pāvaldība ir pārmērīgi centralizēta, tā nav vērsta uz dažādu pārvadātāju – AS “Pasažieru vilciens”, reģionālo autobusu pārvadātaju, SIA "Rīgas satiksme" – koordināciju un sadarbību,” esošo situāciju komentējis “Rīgas metropoles” līdzpriekšsēdētājs, Ādažu novada domes priekšsēdētājs Māris Sprindžuks.

“Uzskatu, ka nepieciešama jauna pasažieru pārvadājumu politika un, izrietoši, institucionālā modeļa maiņa, iesaistot visas puses, tajā skaitā, pašvaldības. Divas trešdaļas Latvijas iedzīvotāju pārvietojas Rīgas metropoles areālā ik dienu, tieši tāpēc tas ir īpaši aktuāli. RP SIA “Rīgas Satiksme” potenciāli redzam kā partneri, kura iesaiste Pierīgas mobilitātes nodrošināšanā tikai augs.”

Kā zināms, Rīgas un Pierīgas pašvaldību apvienībā “Rīgas metropole” ir apvienojušās 16 pašvaldības: Rīgas pilsētas, Ādažu, Babītes, Baldones, Carnikavas, Garkalnes, Ikšķiles, Inčukalna, Ķekavas, Mārupes, Olaines, Ropažu, Salaspils, Saulkrastu, Siguldas un Stopiņu novada. Organizācijas mērķis ir veicināt Rīgas un Pierīgas pašvaldību savstarpējo sadarbību, sekmējot ekonomisko un sociālo attīstību Rīgas metropoles teritorijā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.