Menu
 

Saeimas komisija atbalsta Varakļānu novada kā atsevišķas pašvaldības saglabāšanu

  • Autors:  LETA
Foto -– www.facebook.com/VK.kulturas.nams Foto -– www.facebook.com/VK.kulturas.nams

Saeimas Administratīvi teritoriālās reformas komisija šodien atbalstīja priekšlikumu likuma grozījumiem, kas paredz Varakļānu novada kā atsevišķas pašvaldības saglabāšanu. Par šo priekšlikumu vēl būs jālemj Saeimai.

Tāpat paredzēts, ka Ministru kabinetam līdz 2022.gada 1.janvārim būs jāiesniedz Saeimai priekšlikumi attiecībā uz Varakļānu novada administratīvo teritoriju. Šāds izvērtējums būs jāsniedz atbilstoši Saeimas jau noteiktajam administratīvi teritoriālās reformas mērķim.

Varakļānu novada pašvaldībai konsultatīvos nolūkos līdz 2021.gada 1.oktobrim būtu jāorganizē publiska apspriešana par Varakļānu novada apvienošanos ar apkārtējiem novadiem administratīvi teritoriālās reformas mērķu sasniegšanai.

Komisija vēl turpina darbu pie attiecīgajiem grozījumiem Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likumā.

Varakļānu novadu pagaidām varētu saglabāt kā atsevišķu, neatkarīgu un Latgalei piederīgu novadu, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija. Otrdienas rītā Valsts prezidents Egils Levits sarunājies ar koalīcijas Saeimas frakciju pārstāvjiem, kur puses vienojās, ka patlaban Varakļānu novadu saglabā kā atsevišķu novadu, tomēr tas būšot vien pagaidu risinājums.

Jau vēstīts, ka par priekšlikumu, kas ignorē Satversmes tiesas (ST) spriedumu un atbalsta Varakļānu iekļaušanu Rēzeknes novadā, 31.maijā Saeimas sēdē balsoja Jaunās konservatīvās partijas, Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK un "Saskaņas" deputāti. Priekšlikums vēl līdz galam netika pieņemts, jo tam būtu nepieciešams balsojums par pašu likumprojektu kopumā.

LETA jau ziņoja, ka ST piektdien, 28.maijā, atzina Varakļānu novada pievienošanu Rēzeknes novadam par neatbilstošu Satversmei.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.