Menu
 

Valdlaučos augstas vēlētāju aktivitātes dēļ pārkārto vēlēšanu iecirkni

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Valdlaučos augstas vēlētāju aktivitātes dēļ nācies nedaudz pārkārtot vēlēšanu iecirkni, pastāstīja Ķekavas novada pirmsskolas izglītības iestādē "Zvaigznīte" izvietotā vēlēšanu iecirkņa darbinieces.

To vēlēšanu iecirknī atklāja sarunā ar Latvija Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes studentiem, kuri šodien darbojas sadarbībā ar aģentūru LETA.

Ķekavas novada Valdlaučos šodien vērojama augsta vēlētāju aktivitāte, kas bija novērojama arī iepriekšējās balsošanas laikā. Trīs dienu laikā iepriekšējā balsošanā novēlējuši 282 vēlētāji.

"Tas Valdlaučiem ir daudz", skaidroja vēlēšanu iecirkņa priekšniece Maija Ukstiņa.

Augstās vēlētāju aktivitātes dēļ iecirknis pārcēlies uz bērnudārza iekštelpām, kaut sākotnēji vēlēšanu iecirkņa darba norise bijusi paredzēta pagalmā uzslietajā baltajā teltī.

"Tur mums bija divi galdi, bet sapratām, ka ar to nepietiks, nācās pārkārtoties uz iekštelpām un četriem galdiem", pastāstīja pieredzējušās iecirkņa darbinieces, kas teju nemainīgā sastāvā kopā strādājušas jau kopš 2000.gadu sākuma.

Iecirknī pieļauj, ka vēlētāju skaita palielināšanos veicinājis arī tas, ka atbilstoši Administratīvi teritoriālajai reformai no 1.jūlija Ķekavas novadā iekļausies arī Baldones novads un šogad var balsot jebkurā no novadu iecirkņiem. Šī iemesla dēļ iecirkņa darbiniecēm grūti paredzēt kopējo gaidāmo vēlētāju skaitu.

Starp plkst.10.30 un 12 vēlētāju plūsma iecirknī bijusi vienmērīga, iedzīvotāji saņem skaidrojumus par vēlēšanu procesu un pareizu vēlēšanu zīmju aizpildīšanu.

Valdlauciete Ilze uzsvēra, ka viņas prioritātes šajās vēlēšanās ir bērni un ceļi, piebilstot, ka "apmēram zina, kuri šādas prioritātes varētu realizēt".

Kāds cits vēlētājs pie vēlēšanu iecirkņa neslēpa dusmas par esošo politisko situāciju, norādot, ka ilūziju par vēlēšanu iznākumu viņam neesot. "Man ilūziju nav, visi viņi ir vairāk vai mazāk korumpanti, kas sadala budžetu un tad to "apgūst"," stāstīja vīrietis, uzsverot, ka balsos par "mazāko ļaunumu", jo citas izejas neesot.

Pie vēlēšanu iecirkņa sastaptie pauda atšķirīgus viedokļus par to, vai esošā pašvaldības vadība būtu jāsaglabā, vai jānomaina. Tāpat vēlētāji izvēlas balsot arī par sev pazīstamiem novadniekiem vai radiniekiem, kuri šogad startē vēlēšanās. 

Ķekavas novadā uz vietām domē pretendē desmit partiju saraksti.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.