Menu
 

"Latvijas attīstībai" risina sarunas par koalīcijas izveidošanu Ropažu novadā

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Saraksta "Latvijas attīstībai" pārstāvji risina sarunas par koalīcijas izveidošanu Ropažu novadā, aģentūrai LETA apstiprināja saraksta līdere, Stopiņu novada domes priekšsēdētāja Vita Paulāne.

Sākotnējās sarunās viņa guvusi apstiprinājumu, ka koalīcijas darbā iesaistīsies "Jaunā vienotība" un nacionālā apvienība "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK, kuras ir solījušas atbalstīt Paulānes ievēlēšanu mēra amatā. Līdz ar to koalīcijai varētu būt vismaz 11 deputāti no kopumā 19 ievēlētajiem.

Sarunas notiekot arī ar citiem politiskajiem spēkiem un "sarkanās līnijas" patlaban netiekot vilktas.

Paulāne ir pārliecināta, ka lielākais atbalsts viņas vadītajam vēlēšanu sarakstam ir saņemts no Stopiņu novada iedzīvotājiem, kuri ir atbalstījuši šī saraksta nākotnes redzējumu un spēcīgo komandu.

Noteikti atbalsts saņemts arī par iepriekšējā domē paveiktajiem darbiem.

Paulāne uzsvēra, ka jau Stopiņu novadā darbs ticis organizēts tā, lai attīstības projekti tiktu īstenoti visos novada ciemos. Arī tagad, apvienojoties novadiem, tiks darīts viss, lai citu novadu iedzīvotāji nejustos aizmirsti.

Paulāne cer, ka nākamajās vēlēšanās viņas darbu pozitīvi novērtēs jau visa Ropažu novada iedzīvotāji un viņas vadītajam saraksta atbalstītāju loks palielināsies vismaz par piekto daļu.

Viņa uzsvēra, ka iedzīvotājiem nevajagot bažīties par pašvaldības pakalpojumu klāsta samazināšanos. Pēc novadu apvienošanas, visi pakalpojumi tiks saglabāti, izlīdzināsies sociālā palīdzība un Ropažu novada iedzīvotāji saņems visu to pašu, ko pašreizējā Stopiņu novada iedzīvotāji.

Ja līdz šim gan Garkalnes novads gan Stopiņu novads bija pašpietiekami un spēcīgi novadi, bet Ropažu novads saņēma budžeta dotāciju, tad tagad situācija izlīdzināsies un būs viens spēcīgs Ropažu novads, kurā visi iedzīvotāji saņems līdzvērtīgus pakalpojumus.

LETA jau ziņoja, ka pašvaldību vēlēšanās jaunajā Ropažu novadā uzvarējusī Stopiņu novada vadītājas Paulānes pārstāvētā partija "Latvijas attīstībai" (LA) ieguvusi septiņus no 19 deputātu mandātiem, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) mājaslapā publicētā informācija.

Ropažu novada domē ievēlēti kopumā astoņi politisko spēku saraksti, turklāt četras partijas vēlēšanās ieguvušas ļoti līdzīgu rezultātu. Vēlēšanu rezultātā Ropažu novada pašvaldība būs viena no sadrumstalotākajām Latvijā.

No LA Ropaža novada domē ievēlēta Paulāne, līdzšinējā jeb "vecā" Stopiņu novada domes priekšsēdētāja vietnieks Ainārs Vaičulens, Stopiņu novada dome deputāti Guntis Kampe, Iveta Vīksne, Daiga Brigmane, Lelde Sturme un Atis Senkāns.

Latvijas Zemnieku savienību Ropažu domē pārstāvēs tajā iekļautā, "vecā" Garkalnes novada domes pašreizējais priekšsēdētājs Edgars Treibergs un Garkalnes novada dome deputāts Jānis Romāns. Toties no LZS saraksta domē nav ievēlēts bijušais Garkalnes mērs Mārtiņš Gunārs Bauze-Krastiņš.

No Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" domē ievēlēti žurnālists Haralds Burkovskis

un Stopiņu novada dome deputāts Ritvars Ziedonis.

"Saskaņu" Ropažos pārstāvēs "vecā" Inčukalna novada domes priekšsēdētāja vietniece Ludmila Vorobjova un Inčukalna novada domes deputāts Jevgēnijs Sergejevs.

No Jaunās konservatīvās partijas ievēlēti līdzšinējā jeb "vecā" Ropažu novada domes priekšsēdētāja vietniece Renāte Gremze un Ropažu novada domes deputāte Irēna Krote.

"Jauno Vienotību" pārstāvēs ārsts, bijušais Saeimas deputāts Hosams Abu Meri un "vecā" Garkalnes novada domes priekšsēdētāja vietnieks Guntars Kniksts.

No partijas "Kustība "Par!"" ievēlēta līdzšinējā Ropažu novada pašvaldība izpilddirektore Signe Grūbe.

Latvijas Reģionu apvienību pārstāvēs "vecā" Garkalnes novada domes deputāts Pēteris Salenieks.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.