Menu
 

Siguldā veic ielu norāžu un ceļa zīmju nomaiņu un atjaunošanu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Siguldas novada pašvaldība Foto - Siguldas novada pašvaldība

Būvniecības sezonas laikā Siguldas nobvada pašvaldības speciālisti atjauno novadā esošās ielu norādes, nomainot bojātas vai novecojušas norādes. Papildus turpinās jau pagājušajā gadā uzsāktie darbi, sakārtojot dzīvojamās zonas, proti, ar šo ceļa zīmju palīdzību kā dzīvojamās zonas nosakot iekškvartālu ielas ar savrupmāju apbūvi, vēsta novada domē.

Rūpējoties par mazāk aizsargāto satiksmes dalībnieku drošību, zīme 30 km/h kopā ar informatīvajām plāksnēm “Viens ceļš visiem” uzstādīta Helmaņa ielā posmā no Graudu līdz Zinātnes ielai, kā arī Augļu ielā. Savukārt uz Rīgas un Pulkveža brieža ielas atbilstoši Latvijas Valsts standartam uzstādīta ceļa zīme Nr. 413 “Velosipēdistu ceļš”, kas pēc noteikumiem izvietota 5 m virs brauktuves, norādot konkrēto joslu, pa kuru drīkst pārvietoties velobraucēji. Paralēli šiem darbiem prioritārā secībā notiek ielu horizontālā marķējuma atjaunošana sākot ar gājēju pārejām, STOP līnijām, ceļu asīm un citiem marķējumiem.

Kopumā patlaban atjaunotas vairāk nekā 160 ielu norādes – galvenokārt tās atjaunotas no valsts autoceļa A2 uz Matiņa ezera pusi, Ķiparos, Atbrīvotāju, Televīzijas, Līvkalna ielu apkārtnē, Siguldas centrā un Kaķīškalnā. Ielu norāžu atjaunošana turpināsies arī citviet novadā.

Dzīvojamās zonas zīmes uzstādītas no Līvkalna ielas virzienā uz Cīruļu ielu, no Skolas ielas virzienā uz Vizbuļu ielu, no Atbrīvotāju ielas virzienā uz Cielavu, Vizbuļu, Kārklu ielām, kā arī uz Kaupo, Dabreļa, Pavasara un Pēteralas ielu no Televīzijas ielas puses.

Pēc Siguldas novada pašvaldības informācijas, šovasar pilsētā notiks vairāku gājēju pāreju izbūve, lai uzlabotu gājēju drošību. Uz Parka ielas tiks izveidotas marķētas gājēju pārejas – viena pretī Raiņa parka ieejai uz mazo bērnu batutu, otra pretī ieejai pie skeitparka. Raiņa parka pusē tiks izbūvēta arī gājēju ietve, sākot no Ata Kronvalda ielas līdz ieejai Raiņa parkā pretī bērnu batutam. Tiks izbūvēta gājēju ietve arī Oskara Kalpaka ielā Raiņa parka pusē no Raiņa līdz Parka ielai ar pagriezienu uz Parka ielu līdz ieejai pie skeitparka Raiņa parkā. Papildus tiks sakārtots automašīnu stāvlaukums Parka ielā pie Raiņa parka – ar marķējuma palīdzību atzīmētas automašīnu stāvvietas.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.