Menu
 

Līdzšinējā Ķekavas opozicionāre Geduševa tomēr varētu kļūt par domes deputāti

  • Autors:  LETA
Foto no arhīva Foto no arhīva

Līdzšinējā Ķekavas domes opozicionāre Agnese Geduševa tomēr varētu kļūt par domes deputāti, noskaidroja aģentūra LETA. Ar pirmo numuru startējot no Latvijas Reģionu apvienības (LRA) saraksta, Geduševa netika ievēlēta un palika pirmā "zem svītras".

Saskaņā ar Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) informāciju no LRA Ķekavas novada domē ievēlēti trīs pārstāvji, kuri visi trīs ir no Baldones novada. Ievēlēta Baldones novada domes priekšsēdētāja vietniece Inese Jēkabsone, kādreizējā Baldones novada domes priekšsēdētāja Karina Putniņa un SIA "Linlout" valdes loceklis Mārtiņš Logins.

Savukārt Ķekavas novada iedzīvotāji nav bijuši tik vienoti un Geduševa, saņemot par 18 balsīm mazāk nekā Logins, nav ievēlēta domē. Taču Logins, vērtējot pašreizējo situāciju koalīcijas veidošanā un gaidāmās cīņas domē, apsver iespēju atteikties no deputāta mandāta, ļaujot domē strādāt Geduševai.

Logins aģentūrai LETA teica, ka viņa lēmums būs izsvērts, liekot svaru kausos gan komandas intereses, gan situāciju privātajā dzīvē un viņa nākotnes plānus. Viņš atzina, ka nav bijis pilnībā gatavs tik krasiem pavērsieniem un nebija plānojis pilnībā atteikties no līdzšinējiem mērķiem. Viņa ieskatā situācija Ķekavas domē prasīs simtprocentīgu ziedošanos šim darbam un tādēļ viņam šis solis ir rūpīgi jāizsver.

Logins noliedza sociālajos tīklos izskanējušo informāciju, ka uz viņu tiek izdarīts spiediens un viņš tiek uz kaut ko pierunāts vai uzpirkts. Ja viņš pieņemšot šādu lēmumu, tā būšot viņa izšķiršanās, lai jaunajā Ķekavas novada domē ievēlētie saraksta biedri varētu maksimāli īstenot savu programmu.

Geduševa aģentūrai LETA uzsvēra, ka nav centusies pierunāt Loginu uz šādu soli. Viņa nekad "nekāpšot pāri" saviem komandas biedriem. Ja Logins par to izlemšot, tas būšot viņa lēmums. Geduševa aģentūrai LETA apliecināja, ka pašlaik notiek sarunas par koalīcijas izveidi, kuru vadītu "Latvijas attīstībai"/"Izaugsme" (LA/"Izaugsme") saraksta līderis Juris Žilko un koalīcijā nebūtu pašreizējās Ķekavas novada domes priekšsēdētājas Viktorijas Baires vadītā "Jaunās vienotības" saraksta.

LETA jau ziņoja, ka Ķekavas novadā sagaidāmas sarežģītas domes koalīcijas veidošanas sarunas. Jaunajā Ķekavas novada pašvaldībā, kuram tiks pievienots Baldones novads, Baires pārstāvētā JV ieguvusi piecus no 19 deputātu mandātiem, bet tikpat mandātu ieguvis LA/"Izaugsme" apvienotais saraksts. Trīs mandāti tikuši LRA, trīs - Latvijas Zemnieku savienībai un vēl divi Nacionālās apvienības/Vidzemes partijas apvienotajam sarakstam. Jauno konservatīvo partiju domē pārstāvēs tikai Tieslietu ministrijas parlamentārais sekretārs Andris Vītols.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.