Menu
 

Pirmo reizi Latvijā tiks paziņoti atpazīstamības zīmes “Viedais ciems” saņēmēji

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

16.jūnijā tiešsaistē tiks paziņotas kopienas, kuras saņēmušas atpazīstamības zīmi “Viedais ciems”. Tiešsaistes rezultātu paziņošanā  varēs uzzināt 15 kopienu stāstus, ļaujot ikvienam iepazīties ar viedo ciemu iniciatīvas norisi Latvijā. Iniciatīvā atpazīstamības zīmei “Viedais ciems” pieteicās 38 kopienas, kuru paveikto vērtēja dažādu jomu ekspertu žūrijas komisija.

Pasākumā izskanēs stāsti no Carnikavas (“Aktīva pilsoniskā līdzdalība, cieša nevalstiskā sektora un pašvaldības sadarbība vienojoties kopīgā darbā un sportā”), Ropažu novada Kākciema (“Nāc un paņem līdzi draugu! Sudraba paaudzes apzinātais jundīgais potenciāls un ciema kolektīvās inteliģences stāstu grāmata”), kā arī Bebrenes, Bernātiem, Briežuciema, Engures apkaimes piekrastes, Jaunmuižas, Jaunpils, Kaldabruņas, Krimūnu pagasta, Liepas, Ovišiem, Skujenes un Ziemupes.

Diskusijās un rezultātu paziņošanā piedalīsies arī atpazīstamības zīmes “Viedais ciems” žūrijas komisijas pārstāvji, piemēram, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas parlamentārā sekretāre Dace Bluķe,  Latvijas Universitātes Telpiskās attīstības plānošanas studiju programmas koordinatore un lektore Gunta Lukstiņa, arhitekts, antropologs un pētnieks Matīss Šteinerts, kā arī publicitātes kampaņas iniciatori trīs vietējās rīcības grupas – PPP biedrība “Zied zeme”, biedrība “Jūras zeme”, biedrība “Pierīgas Partnerība”.

Viedo ciemu dzīvajā bibliotēkā īpaši aicinātas piedalīties kopienas, kuras vēl nav pārliecinātas par pašiniciatīvas uzņemšanos – apbalvošanas ceremonija un stāsti būs iedvesma un rīcības pamudinājums ikkatrai kopienai gan pilsētās, gan laukos.

2021.gadā atpazīstamības zīme “Viedais ciems” Latvijā tika izsludināta pirmo reizi, tās mērķis ir atzīt un atbalstīt Latvijas lauku kopienu labās prakses ceļā uz viedumu, daudzinot iedzīvotāju centienus un jau ieviestos risinājums, kas īstenoti, lai veidotu aktīvāku, iesaistošāku kopienas dzīvi un inovatīvus risinājumus esošajiem izaicinājumiem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.