Menu
 

Ķekavas novadā četru vēlēšanu sarakstu pārstāvji paraksta sadarbības memorandu Apriņķis.lv

  • Autors:  LETA
Ilustrācija - kekava.lv Ilustrācija - kekava.lv

Jaunajā Ķekavas novadā četru vēlēšanu sarakstu pārstāvji šodien parakstīja sadarbības memorandu.

Par sadarbību vienojās "Latvijas attīstībai" (LA), politiskā partija "Izaugsme", Latvijas reģionu apvienība (LRA), Nacionālā apvienība/Vidzemes partija (NA/Vidzemes partija) un Jaunā konservatīvā partija (JKP).

Koalīcijas līdera lomu uzņēmies LA un partijas "Izaugsme" kopīgais saraksts, kas par domes priekšsēdētāju virzīs Juri Žilko.

Jaunveidojamā koalīcija paredz jaunu pieeju pārvaldībā, nodrošinot neiecietību pret korupciju, iekšējās kontroles sistēmas pārstrādāšanu, novada pārvaldes atklātību un pieejamību iedzīvotājiem.

Sadarbības partneri sola pārstrādāt iepirkumu sistēmu, lai tā nestu labumu novada iedzīvotājiem, nevis atsevišķiem politiskiem spēkiem.

Līdz ar šo vienošanos opozīcijā paliks līdzšinējā novadā valdošā partija "Jaunā vienotība" (JV) un pašreizējā Ķekavas novada domes priekšsēdētāja Viktorija Baire.

Kā aģentūrai LETA teica Žilko, sākotnēji notikusi tikšanās arī ar Bairi. Viņai piedāvāta sadarbība koalīcijā ar Žilko kā domes priekšsēdētāju.

Taču, vēl pirms saņemta atbilde, esot izdevies vienoties ar citiem politiskajiem spēkiem un izveidota koalīcija.

Žilko ir nolēmis uzrunāt ārpus koalīcijas palikušos Ķekavas novada domē ievēlētos citu partiju pārstāvjus, tostarp no "Vienotības", lai piedāvātu sadarbību. Viņš nolēmis stiprināt koalīciju un darīt visu iespējamo, lai tā nostrādātu ne tikai līdz nākamajām vēlēšanām, bet arī nākamajos sasaukumos.

Politiķis atzina, ka jaunveidojamā koalīcija ir runājusi arī par amatu sadali domē, taču par konkrētām personālijām vēl neesot vienošanās un to izvirzīšana ir katra ievēlētā saraksta ziņā.

Pats Žilko kā mērs vadīs Finanšu komiteju. Iespējams, viņa vadītajam sarakstam varētu tikt arī Izglītības komiteja, ko uzticētu vadīt Inetai Romanovskai.

Pagaidām tiek plānots, ka JKP pārziņā varētu būt attīstības vai īpašumu jautājumi un kandidāts tur esot skaidrs, jo no JKP ir ievēlēts viens pārstāvis - Andris Vītols.

LRA varētu uzņemties atbildību par sociālo jomu, bet NA/Vidzemes partija - vai nu par izglītību, vai par īpašumu jomu.

Kā ziņots, pašvaldību vēlēšanas jaunajā Ķekavas novadā, kuram tiks pievienots Baldones novads, Baires pārstāvētā JV ieguvusi piecus no 19 deputātu mandātiem, bet tikpat mandātus ieguvis LA/"Izaugsme" apvienotais saraksts.

Trīs mandāti tikuši LRA, trīs - Latvijas Zemnieku savienībai un vēl divi Nacionālās apvienības/Vidzemes partijas apvienotajam sarakstam.

Jauno konservatīvo partiju domē pārstāvēs tikai Tieslietu ministrijas parlamentārais sekretārs Vītols.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.