Menu
 

"Rīgas satiksme" gatava sākt pārvadājumus uz Baložiem, Jaunmārupi un Upesciemu

  • Autors:  LETA
Foto – foto.delfi.lv Foto – foto.delfi.lv

Rīgas pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" ir gatava sākt pārvadājumus ārpus Rīgas teritorijas uz Baložiem, Jaunmārupi un Upesciemu, 29.jūnijā preses konferencē informēja uzņēmuma valdes priekšsēdētāja Džineta Innusa.

Uzņēmums šim solim esot gatavs un cer pārvadājumus sākt pēc iespējas ātrāk, lai būtu iespēja pārliecināties par pasažieru tendencēm saistībā ar Rīgas metropoles areāla attīstību. Taču, lai pārvadājumus uzsāktu, esot nepieciešami citu institūciju lēmumi. Piemēram, attiecīgi lēmumi jāpieņem Autotransporta direkcijai un Rīgas domei. Kā viens no būtiskākajiem jautājumiem, kas ir jāizlemj, esot jautājums par brauciena izmaksu kompensēšanu.

LETA jau ziņoja, ka SIA "Rīgas satiksme" pie eksperimentāliem maršrutiem strādāja kopā ar Autotransporta direkciju no pagājušā gada. Pavasarī uzņēmuma vadītāja Džineta Innusa teica, ka nepieciešami tikai politiski lēmumi, kas vienlaikus ir arī finansiāli lēmumi gan valsts, gan pašvaldības pusē.

Iecerēts, ka tagadējais autobusa maršruts no Abrenes ielas līdz Ulbrokai tiks pagarināts līdz Sauriešiem. Pagarinot esošo maršrutu, būs iespēja apkalpot daļu pasažieru plūsmas no Sauriešiem. Valsts pusē tas savukārt nozīmētu, ka attiecīgais reģionālais transports vairs neiebrauks Rīgas pilsētā.

Arī Baložos "Rīgas satiksme" varētu jau ar esošo maršrutu pārņemt daļu pasažieru no reģionālā transporta un ar vienu transportu pasažieri aizvest uzreiz līdz galamērķim. Savukārt autobusa maršruts, kurš pašlaik kursē līdz Mārupei, tiks pagarināts līdz Jaunmārupei.

Aprēķini liecinot, ka, ja būs pietiekams pasažieru daudzums, tad būtiski zaudējumi no maršrutu pagarināšanas uzņēmumam neradīsies.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.