Menu
 

Par jaunā Mārupes novada domes priekšsēdētāju ievēlē ilggadējo Babītes mēru Enci (papildināta)

  • Autors:  Apriņķis.lv/LETA
Foto – Mārupes novada dome Foto – Mārupes novada dome

Par jaunā Mārupes novada domes priekšsēdētāju 1.jūlijā ievēlēts bijušais ilggadējais Babītes novada mērs Andrejs Ence no "Latvijas Reģionu apvienības" (LRA), aģentūra LETA uzzināja Mārupes domē. Par Enci nobalsoja 11 deputāti, bet pret bija astoņi. Priekšsēdētāja amatam tika izvirzīti divi kandidāti – Andrejs Ence no politiskās partijas “Latvijas Reģionu apvienība” un Aivars Osītis no “Latvijas attīstībai”. 

Ence no 1991.gada līdz 2005.gadam bija Babītes pagasta padomes priekšsēdētājs. Savukārt kopš 2009.gada vēlēšanām viņš vadīja Babītes novadu līdz 2020.gadā viņu priekšsēdētāja amatā nomainīja paša toreizējais partijas biedrs Aivars Osītis, kurš vēlāk savu partejisko piederību nomainīja. Šajās vēlēšanās līdz ar administratīvo reformu tika apvienots Mārupes un Babītes novads.

Jaunais domes priekšsēdētājs Andrejs Ence, pasakoties deputātiem par atbalstu, uzsvēra: “Mūsu līdzšinējā pieredze pašvaldības darbā un jūsu zināšanas kopā dos pienesumu ikdienas darbā, ļaus mums pildīt dotos solījumus, lai jaunais Mārupes novads kļūtu par pievilcīgāko vietu, kur cilvēkiem realizēt savus mērķus.”

Jaunajā Mārupes novadā LRA ieguva piecus mandātus, un domē tika ievēlēti Andrejs Ence, Jānis Lagzdkalns, Ira Dūduma, Līga Kadiģe, Uģis Šteinbergs. Tik pat daudz mandātu ieguva līdzšinējā Mārupes novada domes priekšsēdētāja Mārtiņa Bojāra pārstāvētā Zaļo un zemnieku savienība. No šī saraksta domē ievēlēts Bojārs, Jānis Lībietis, Gatis Vācietis, Valdis Kārkliņš un Dace Štrodaha.

Četras vietas izcīnīja "Latvijas attīstībai" saraksts, no kura domē ievēlēts līdzšinējais Babītes novada mērs Aivars Osītis, kā arī Guntis Ruskis, Ilze Bērziņa un Jānis Kazaks. No Nacionālā apvienības ievēlēti Andris Puide, Oļegs Sorokins un Rēzija Kalniņa. Savukārt no "Jaunās vienotības" ievēlēts Nikolajs Antipenko un Normunds Orleāns.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.