Menu
 

LAU: Šogad saremontēto bedru apjoms uz valsts autoceļiem ir samazinājies par 23%

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Latvijas autoceļu uzturētājs Foto - Latvijas autoceļu uzturētājs

VAS “Latvijas autoceļu uzturētājs” (LAU) ir pabeidzis bedru masveida remontu uz valsts autoceļiem. Šī gada pirmajā pusgadā bedru remonta apjoms salīdzinājumā ar pērnā gada tādu pašu periodu ir samazinājies par 23%. Šogad tas ir veikts vairāk nekā 149 tūkstošu kvadrātmetru apjomā, savukārt 2020.gadā – vairāk nekā 193 tūkstošu m2 apjomā. Bedru remontdarbu apjoms ik gadu samazinās, jo uzlabojas valsts galveno un reģionālo autoceļu seguma stāvoklis, norāda LAU.

Rīgas reģionā bedru remontdarbu apjoms samazinājies par 17%, un šogad bedres saremontētas 33 tūkstošu m2 apjomā.

Galvenokārt saremontēto bedru apjoms samazinājies uz valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem ar lielāko satiksmes intensitāti jeb uz tiem autoceļiem, kuriem ir noteikta A un B uzturēšanas klase. Proti, par 30% tas ir samazinājies uz valsts autoceļiem ar noteiktu A uzturēšanas klasi un par 26% B uzturēšanas klases autoceļiem.

LAU atgādina, ka bedru veidošanās uz asfaltētajiem autoceļiem ir atkarīga no dažādiem faktoriem, piemēram, autoceļa seguma vecuma, satiksmes intensitātes, laika apstākļiem. Bedres, kuras rodas no jauna, tiek remontētas visa gada garumā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.