Logo
Drukāt šo lapu

Salaspils pašvaldība atbalsta jaunas rūpnieciskās zonas izveidi; oponenti apsvērs iespēju sūdzēties VARAM Apriņķis.lv

Salaspils pašvaldība atbalsta jaunas rūpnieciskās zonas izveidi; oponenti apsvērs iespēju sūdzēties VARAM facebook.com/Jaunsauriesi

Salaspils novada domes deputātu vairākums šodien apstiprināja Jaunsauriešu ciema teritorijas lokālplānojuma galīgo redakciju, kas paredz arī rūpnieciskās zonas palielināšanu, aģentūrai LETA pavēstīja Salaspils novada pašvaldības izpilddirektors Mareks Kalniņš.

Viņš skaidroja, ka jau iepriekš daļa no izskanējušajiem iedzīvotāju iebildumiem ir ņemta vērā, izstrādājot teritorijas plānojumu.

Pret rūpnieciskās zonas paplašināšanu Jaunsauriešos iebilst vietējie iedzīvotāji. Jaunsauriešu iedzīvotāju biedrības valdes priekšsēdētājs Jevgēnijs Oboļēvičs aģentūrai LETA norādīja, ka lēmums ir pieņemts, pavirši izskatot vides jautājumus. Par to liecinot arī fakts, ka vairāki deputāti sēdē balsojumā esot atturējušies. Biedrība ar juristiem un citiem ekspertiem apsvērs, vai šajā jautājumā ar sūdzību vērsties Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā.

Šodien notikušajā piketā pie pašvaldības piedalījušies ar 30 cilvēkiem, pastāstīja Oboļēvičs.

Kā ziņots, Salaspils novada pašvaldības izpilddirektors iepriekš skaidroja, ka, izveidojot jaunu rūpniecisko zonu Jaunsauriešos, tiks radītas papildu darba vietas un uzlabota vietējā infrastruktūra.

Kalniņš apgalvoja, ka pašvaldība, ievērojot labas pārvaldības principus, ir iesaistījusi sabiedrību šī jautājuma izskatīšanā, vairākkārt rīkojot publiskās apspriešanas un sapulces par Jaunsauriešu ciema teritorijas daļā plānoto lokālplānojuma izstrādi, un visi iedzīvotāju izteiktie priekšlikumi tikuši izskatīti un iespēju robežās ņemti vērā.

Izpilddirektors norādīja, ka, komunicējot ar sabiedrību, vairākkārt esot saņemts arī novada iedzīvotāju viedoklis, ka novadā nepieciešams attīstīt tā saucamo "industriālo parku", kas radītu papildu darba vietas un novērstu iedzīvotāju migrāciju darba meklējumos uz citiem novadiem un ārvalstīm. Turklāt pašvaldība uzsver, ka tādējādi tiek ievērojami uzlabota ciematu infrastruktūra.

Savukārt Oboļēvičs iepriekš apgalvoja, ka lokālplānojuma sabiedriskās apspriešanas laikā Jaunsauriešu iedzīvotāji kopumā iesnieguši vairāk nekā 1000 priekšlikumus, no kuriem atbalstīti esot tikai daži. Jauno lokālplānojumu biedrība pielīdzina vides katastrofai.

Tāpat Jaunsauriešu iedzīvotāju biedrība par sabiedriskās apspriešanas laikā pieļautajiem procesuālajiem pārkāpumiem vērsusies tiesā pret Salaspils novada domi, un Administratīvā rajona tiesa biedrības pieteikumu atzinusi par pamatotu, uzliekot domei par pienākumu atvainoties biedrībai. Dome spriedumu pārsūdzējusi, un pašlaik lieta atrodas Augstākajā tiesā, taču tās izskatīšanas datums vēl nav noteikts.

Arī Tiesībsarga birojs ir konstatējis, ka Salaspils novada dome, nesniedzot atbildi uz biedrības iesniegumu ar lūgumu izsniegt sabiedriskās apspriedes sanāksmju protokolus un iesniegto priekšlikumu apkopojumus, ir pārkāpusi labas pārvaldības principu.

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024