Menu
 

Atceļ izsniegto atļauju organizēt azartspēles Ķekavā, Rīgas ielā 28

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Ķekavas novada domes Attīstības komiteja trešdien nolēma atcelt izsniegto atļauju uzņēmumam organizēt azartspēles Ķekavā, Rīgas ielā 28. Vēl par šo jautājumu deputāti lems Ķekavas novada domes sēdē.Par pieņemto Ķekavas novada domes lēmumu tiks informēts gan uzņēmums, gan  Izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcija, vēsta novada pašvaldība.

Jau ziņots, ka 8.septembrī Ķekavas novada dome nolēma turpmāk aizliegt organizēt azartspēles Ķekavas novada administratīvajā teritorijā. Ņemot to vērā, Ķekavas novada dome izvērtēja, vai Rīgas ielā 28 esošā spēļu zāles turpmāka darbība atbilst iedzīvotāju interesēm. Lai  noskaidrotu novada iedzīvotāju viedokli, vai sabiedrība atbalsta spēļu zāles darbības turpināšanu, no 27. augusta līdz 3.septembrim pašvaldības interneta vietnē tika organizēta iedzīvotāju aptauja. Kopumā tika saņemta 1361 atbilde: 88,4 % respondentu atbalstīja spēļu zāles slēgšanu, bet 158 jeb 11,6 % no atbildēm norādīts, ka minētās spēļu zāles darbība ir saglabājama.

Pašvaldība atgādina, ka aizliegums turpmākai azartspēļu organizēšanai Ķekavas novadā ir noteikts pašvaldības saistošajos noteikumos. Pieņemot šo lēmumu, pašvaldība pamatojas uz Pašvaldību likumu, kā arī Azartspēļu un izložu likuma 41.pantu, kas nosaka ka azartspēles nav atļauts organizēt attiecīgās pašvaldības vietās vai teritorijās, kuras noteiktas pašvaldības saistošajos noteikumos. Ķekavas novada dome atsaucas uz šī likuma normu, kas nosaka, ka pašvaldībai ir tiesības izdot saistošos noteikumus, ar kuriem tiek noteiktas vietas un teritorijas, kurās azartspēles nav atļauts organizēt.

Ķekavas novads ir pirmā Latvijas pašvaldība, kas pieņēmusi šādu lēmumu, pamatojoties uz grozījumiem Azartspēļu un izložu likumā, kas stājās spēkā šī gada 17.aprīlī.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.