Menu
 

Ikšķilē atklāta jauna pirmsskolas izglītības iestāde "Čiekuriņš"

  • Autors:  Apriņķis.lv
Ikšķilē atklāta jauna pirmsskolas izglītības iestāde "Čiekuriņš" Ikšķiles novada pašvaldība

1.septembrī notika jaunuzceltās Ikšķiles novada pirmsskolas izglītības iestādes “Čiekuriņš” svinīgā atklāšana. Pasākumā piedalījās Ministru prezidents Māris Kučinskis, Ikšķiles novada pašvaldības vadība un speciālisti, viesi no Izglītības un zinātnes ministrijas, kā arī bērni un vecāki.

Svinīgo daļu atklāja domes priekšsēdētājs Indulis Trapiņš, kurš uzsvēra šī brīža nozīmīgumu, jo līdz ar jaunās izglītības iestādes atklāšanu, pašvaldība likvidējusi bērnudārzu rindas. Priekšsēdētājs pateicās pašvaldības darbiniekiem, būvniekiem un pārējiem sadarbības partneriem, kas paveikuši lielu darbu, kā arī Latvijas valstij, kas sniegusi iespēju pašvaldībām saņemt finansējumu izglītības jomā. Uzrunas noslēgumā priekšsēdētājs novēlēja, lai “Čiekuriņā” bērni pavadītu jauku bērnību, informēja novada pašvaldībā.

Klātesošos uzrunāja Ministru prezidents Māris Kučinskis: “ Mīļie bērni, vecāki, audzinātājas, pašvaldības darbinieki, celtnieki un cienījamā domes vadība! Mazi bērni vienmēr sapņo kļūt lieli, lieli cilvēki bieži vien sapņo būt mazi. Mazo bērnu sapnis piepildīsies, lielo cilvēku šis sapnis, visticamāk, - nē, bet tas nenozīmē, ka nevajag sapņot. “Čiekuriņš” ir lielo cilvēku sapnis, kas pārtapis dāvanā, lai mazie cilvēki justos šeit gaiši un silti. Esmu pārliecināts, ka tā būs – mazie bērni šeit iemācīsies draudzēties, augt un kļūt par personībām, tad būs piepildījies arī lielo cilvēku sapnis. Lai visiem mums ir sapņi, lai tie piepildās, kļūst par realitāti! “

Klātesošos uzrunāja arī jaunās iestādes vadītāja - Laimīte Seņkāne-Soste. “Dziesmā mēdz dziedāt “Cāļus skaita rudenī..”, mēs ar lepnumu teiksim, ka “Čiekuriņa” dzimšanas dienas skaitīsim tieši ar pirmo septembri, tieši ar rudeni, ” atklāja namamāte.

Pēc apsveikuma notika svinīga lentas pārgriešana, kā arī jaunās iestādes iesvētīšanas ceremonija, kuru veica Lielvārdes Romas Katoļu draudzes prāvests Andris Solims.

Pēc tam aicinātie viesi devās nelielā ekskursijā pa jauno izglītības iestādi un pieņemšanu pie priekšsēdētāja, kurā pašvaldība pateicās bērnudārza tapšanā iesaistītajiem sadarbības partneriem. Savukārt bērni, vecāki un bērnudārza personāls devās uz jautriem dārza svētkiem kopā ar lāci un vāveri.

Pasākumā daudzkrāsainus priekšnesumus sniedza bērnu vokālais ansamblis “Dzeguzīte” Dailas Martinsones vadībā.

Bērnudārza “Čiekuriņš” projekta ietvaros izbūvēta un aprīkota 3523 m² liela pirmsskolas izglītības ēka un labiekārtota teritorija 2,1 hektāra platībā, kurā atrodas bērnu rotaļu un sporta laukumi, piebraucamais ceļš un autostāvvietas. Kopumā PII "Čiekuriņš" varēs apmeklēt līdz 174 audzēkņiem. Plānots uzņemt bērnus no 2 gadu vecuma, tajā skaitā arī bērnus ar īpašām vajadzībām, sniedzot iespēju tiem apmeklēt peldēšanas nodarbības, sāls istabu, sportot un izmantot āra laukumus fiziskām aktivitātēm.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.