Logo
Drukāt šo lapu

Ķekavas novadā mācību gadu sāk vairāk nekā 300 pirmklasnieku un 12 jaunie pedagogi

Ķekavas novadā mācību gadu sāk vairāk nekā 300 pirmklasnieku un 12 jaunie pedagogi arhīvs

Septembrī Ķekavas novada vispārējās izglītības skolās mācības sāk teju 2400 skolēni, tostarp vairāk kā 300 pirmklasnieku.

Tuvojoties jaunajam mācību gadam, 23. augustā notika ikgadējā Ķekavas novada izglītības darbinieku konference, kurā pulcējās vairāk nekā 200 novada pedagogi, lai pārrunātu mācību procesa aktualitātes, sveiktu jaunos kolēģus un smeltos iedvesmu gaidāmajam darba cēlienam. Kā vēsta novada pašvaldība, konferences laikā novada izglītības iestāžu vadītāji un pedagogi tika iepazīstināti ar aktualitātēm 2018./2019. mācību gadā, tostarp kompetenču pieejas izmantošanu mācību saturā, kā arī tika sveikti 12 jaunie pedagogi, kuriem šis būs pirmais mācību gads Ķekavas novada izglītības iestādēs.

Šovasar veikti arī vairāki kosmētiskie remontu darbi novada skolās un bērnudārzos, tostarp pirmsskolas izglītības iestādē “Zvaigznīte”, veikts siltummezgla remonts un maģistrālā ūdensvada nomaiņa cokola stāvā, kā arī apkalpojošā personāla telpu remonts.

Bērnudārzā “Ieviņa” īstenots 2. grupiņas telpu kosmētiskais remonts, kā arī kāpņutelpas remontdarbi, savukārt pirmskolas izglītības iestādē “Avotiņš” Baložos nomainītas novecojošās ūdensvada caurules, pārkrāsota svētku zāle, grupiņā “Pīlēni” nomainīts grīdas segums, kā arī ierīkots bērnu aktivitāšu laukumiņš un nobruģēts ceļš līdz pasākumu norišu nojumei. Tāpat arī pirmskolas izglītības iestādē “Bitīte” veikti telpu uzlabošanas darbi, proti, atsevišķās grupiņās nomainīti grīdas segumi.

Ķekavas vidusskolas sporta kompleksā veikta baseina tehniskā apkope, tostarp uzlabots baseina hidroizolējošais segums, savukārt vidusskolas sporta zālē uzstādītas divas jaunas paceļamo basketbola groza konstrukcijas, kas aprīkotas ar papildus drošības elementiem. Jauno sporta zāli apsekoja arī neatkarīgie eksperti no tehniskās ekspertīzes uzņēmuma “Inspecta Latvia”, kas apliecināja, ka sporta zāle ir tehniskā kārtībā un to droši var izmantot sporta aktivitātēm.

Daugmales pamatskolā īpaša vērība pievērsta ugunsdzēsības sistēmas uzlabošanas procesam, tāpat veikta dienvidu fasādes renovācija un skolas parādes ieejas kāpņu remonts. Pļavniekkalna sākumskolā daļēji atjaunota fasāde, savukārt Baložu vidusskolā veikts remonts sporta kompleksā un dušās, kā arī nomainīti karoga masti.

Šobrīd Ķekavas novada pašvaldība strādā pie vairākiem nozīmīgiem projektiem, proti, norit darbs pie Baložu vidusskolas piebūves būvprojekta ekspertīzes un publiskā iepirkuma  dokumentācijas sagatavošanas par piebūves būvniecību, kā arī tiek izstrādāta tehniskā specifikācija, lai izsludinātu konkursu par moduļu tipa būves projektēšanu un būvniecību pie Ķekavas vidusskolas.  Tāpat līdz 10. septembrim pašvaldība izsludināja konkursu par zemes iegādi jaunas skolas būvniecībai Katlakalna vai Rāmavas ciema teritorijā.

Pašvaldība arī 2018./2019. mācību gadā sniegs atbalstu Ķekavas novadā deklarētām daudzbērnu ģimenēm, kuru bērni Ķekavas novada vispārējās izglītības iestādēs apgūst obligāto pamatizglītību no 7. līdz 9. klasei, apmaksājot izglītības iestādē piedāvāto ēdināšanu 100% apmērā, bet ne vairāk kā  1,61 eiro bez ģimeņu materiālā stāvokļa izvērtējuma.

Tāpat papildu valsts apmaksātajai ēdināšanas maksai (1,42 eiro dienā) pašvaldība jaunajā mācību gadā piemaksās līdz 0,19 eiro dienā bez ģimeņu materiālā stāvokļa izvērtējuma katram no Ķekavas novada vispārējās izglītības iestādēs reģistrētiem pirmo, otro, trešo un ceturto klašu skolēniem. Turklāt šogad ēdināšana tiks apmaksāta līdz 1,61 eiro bez ģimeņu materiālā stāvokļa izvērtējuma katram no Ķekavas novada vispārējās izglītības iestādēs reģistrētiem piektās un sestās klases skolēniem.

Plānots, ka tuvākajā laikā tiks izveidota arī darba grupa, kurā speciālisti izvērtēs līdzšinējo ēdināšanas pieejamību skolās, kā arī sagatavos priekšlikumus skolēnu ēdināšanas procesa uzlabošanai.

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024