Menu
 

Reģionālās attīstības ministrs: Pašvaldību reforma jau apliecina ieguvumus

  • Autors:  LETA
Foto - Saeimas administrācija Foto - Saeimas administrācija

Šovasar pamatā pabeigtā pašvaldību administratīvi teritoriālā reforma jau apliecina ieguvumus no tās un pierāda, ka "kopā mēs varam vairāk", otrdienas rītā intervijā TV3 vērtēja vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Artūrs Toms Plešs (AP). Pēc Pleša vārdiem, piemēram, pašvaldības esot spējušas izlīdzināt sociālos pakalpojumus, kas līdz šim mazākos novados bijuši mazāk pieejami. 

Taujāts, kas tiks darīts ar novadiem, kuriem nav attīstības centru, Plešs piekrita Satversmes tiesas nostājai, ka attīstības centra esamība ir viens no būtiskākajiem kritērijiem sekmīgai novada izveidei.

Viņš atgādināja, ka Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija jau reformas gaitā piedāvāja modeli, valstspilsētas savienojot ar apkārtējām pašvaldībām, taču tas neguva politisku atbalstu. Tagad ministrija piedāvās šo pašu ideju īstenot no nākamajām vēlēšanām.

Savukārt par Varakļāniem vēl būšot jāizšķiras, pie kura attīstības centra - Madonas vai Rēzeknes - to pievienot. Ministrs zināja stāstīt, ka Varakļānos šoruden veikta atkārtota iedzīvotāju aptauja, pie kura novada tie vēlētos pievienotos, kuras rezultāti būšot zināmi tuvākajā laikā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.