Logo
Drukāt šo lapu

Ikšķilē atklāta vidusskolas jaunā piebūve, Tīnūžos – sākumskola

Ikšķilē atklāta vidusskolas jaunā piebūve, Tīnūžos – sākumskola LETA un Ikšķiles novada pašvaldība

3.septembrī Ikšķilē notika svinīgais Ikšķiles vidusskolas piebūves atklāšanas un Zinību dienas pasākums. Pasākumā piedalījās Izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis, pašvaldībās pārstāvji, kā arī aicinātie viesi, bērni un vecāki.

Tā ieskaņā klātesošos uzrunāja Ikšķiles novada domes priekšsēdētājs Indulis Trapiņš. Pašvaldība skolas vadībai pasniedza naudas balvu 1000 eiro vērtībā, pavēstīja Ikšķiles novada domē.

Svētku dienā Izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis sacīja: “Šodien, šeit atklājot jauno skolas korpusu, domāju, ka ikšķilieši ir pelnījuši kārtīgu un labu piebūvi savai gaismas pilij, šeit, skolā. Ir svarīgi – moderna, skaista, mūsdienīga mācību vide, mūsdienīgs, moderns  saturs, kas ienāks mūsu izglītības sistēmā jau no nākamā gada. Visam jākalpo tam, lai mūsu bērni, mūsu jaunieši, izauguši būtu laimīgi, darītu darbu, kas patīk, gūtu gandarījumu.  Lai skolotājiem patiess gandarījums  strādāt šajā skolā. Man ir liels prieks, ka šis projekts, kas divu gadu garumā risināts, strādājot veiksmīgai komandai,  ir iznācis un nonācis pie lieliska rezultāta.”

Pēc uzrunām notika svinīgā lentas pārgriešanas ceremonija, kurā piedalījās Izglītības un zinātnes ministrs, priekšsēdētājs, priekšsēdētāja vietnieks, izpilddirektors, Ikšķiles vidusskolas direktore un skolas jaunākā audzēkne. Savukārt Ikšķiles ev.lut. Sv.Meinarda draudzes mācītājs Dzintars Laugalis deva svētību jaunajai skolas piebūvei.

2018./2019.mācību gadā savas skolas gaitas uzsāks četras 1.klases – kopā 120 skolēni, bet pavisam skolā mācīsies 1020  izglītojamie.

Jaunizveidotajā sākumskolas korpusā izveidotas 16 mācību telpas ar ietilpību 30 skolēniem katrā, mūzikas un dabas zinību kabinets, skolotāju sagataves telpas, skolotāju istaba, kas apvienota ar konferenču zāli, tehniskās telpas un pagrabstāvā- plašas garderobes.

Ikšķiles vidusskolas pārbūvei pašvaldība radusi iespēju piesaistīt arī Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzekļus 1 968 659 eiro apmērā, ievērojami samazinot pašvaldības finansējumu mācību telpu izbūvei un klašu aprīkojumam mācību procesa nodrošināšanai.

Savukārt Tīnūžos tika atvērta sākumskola, kura līdz šim darbojās kā Tīnūžu pamatskola. Svinīgais Zinību dienas ieskaņas pasākums notika Tīnūžu tautas namā, kurā klātesošos sveica skolas direktore Zane Āboliņa, Ikšķiles novada domes priekšsēdētājs Indulis Trapiņš, domes priekšsēdētāja vietnieks Česlavs Batņa un Ikšķiles novada izglītības darba speciāliste Liene Šmite.

Pēc svinīgā pasākuma notika plāksnes ar uzrakstu “Tīnūžu sākumskola “Muižiņa”“ atklāšana, kurā PII “Urdaviņa” vadītāja Valda Krinkele simboliski pasniedza arī senās ēkas atslēgu. Savukārt pie skolas ēkas tika atklāta plāksne ar uzrakstu ”Tīnūžu sākumskola”.

Kā norāda Ikšķiles novada domē, pašvaldība līdz ar jaunās pirmsskolas izglītības iestādes atvēršanu “Čiekuriņš” un Tīnūžu sākumskolas izveidi  pilnībā atrisinājusi  aktuālo bērnudārzu rindu jautājumu novadā.

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024