Logo
Drukāt šo lapu

Jūrmalā atklās jauno mūzikas skolu un bibliotēku

Jūrmalā atklās jauno mūzikas skolu un bibliotēku www.jurmala.lv

7. septembrī plkst. 15.00 Jūrmalā, Strēlnieku prospektā 30, tiks atklātas jaunas, jūrmalniekiem nozīmīgas kultūras infrastruktūras celtnes – Jūrmalas Mūzikas vidusskola (JMVS) un Jūrmalas Centrālā bibliotēka (JCB), kas kopā ar 2015. gadā uzcelto Jūrmalas Mākslas skolu (JMS) un tām līdzās esošo iekšpagalmu veido Dubultu Kultūras kvartālu.

Dubultu Kultūras kvartāls ir mūsdienīga un radoša kultūrtelpa, kur dzimt jaunām idejām, tikties ar domubiedriem un attīstīt savus talantus mākslā un mūzikā un izmantot visas citas iespējas, ko sniedz katra no šīm ēkām, informē Jūrmalas pilsētas domes vecākā sabiedrisko attiecību speciāliste Astra Šēnberga.

Kvartāla atklāšanā durvis būs atvērtas visu trīs ēku apskatei, svinīgu koncertu apmeklējumam Jūrmalas Mūzikas skolas akustiskajā zālē un Jūrmalas Centrālās bibliotēkas zālē, kā arī katrā no kultūras iestādēm varēs skatīt izstādes – mākslinieka Egila Rozenberga jubilejas izstādi “Transfigurācija” (JMVS), Jūrmalas Mākslas skolas pedagogu vasaras darbu izstādi (JMS), Jūrmalas mākslinieku biedrības mākslinieku izstādi un Ingunas Radziņas veidoto leļļu izstādi (JCB). Pagalmā un Dubultu Bērnu bibliotēkas telpās bērni varēs darboties radošās darbnīcās un rotaļāties ar pasaku tēliem.

Dubultu Kultūras kvartāls būvēts par pašvaldības budžeta līdzekļiem. Kvartāla ēkas būvēja personu apvienība “SIA “RE&RE” un SIA “RERE meistari””, projektu izstrādāja SIA “Skonto būve” arhitektu birojs, būvuzraugs – SIA “Forma 2”, vēsta A. Šēnberga.

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024