Menu
 

Līdzdalības budžeta projektu konkursā Olaines novadā atbalstu ieguvušas četras ieceres

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Pašvaldības līdzdalības budžeta projektu konkursā Olaines novadā atbalstu ieguvušas četras iedzīvotāju ieceres, aģentūra LETA uzzināja novada pašvaldībā.

Lai aktīvāk iesaistītu sabiedrību lēmumu pieņemšanā Olaines novada teritorijas attīstības jautājumos, šogad iedzīvotājiem līdzdalības budžeta projektu konkursā bija iespēja ierosināt veicamos darbus un balsot par labākajām izvirzītajām iniciatīvām. Kopējais līdzdalības budžets ir 100 000 eiro, viena projekta īstenošanai piešķirto finanšu apmērs ir ne vairāk kā 25 tūkstoši eiro. Maksimālā projektu kopsumma Olainē ir 50 000 eiro un tikpat liela summa iedalīta arī Olaines pagastam.

Konkursam kopumā tika iesniegtas 17 ieceres. Kad žūrija bija izvērtējusi projektu atbilstību konkursa nolikumam, uz balsojumu tika virzītas septiņas projekta idejas, par kurām iedzīvotāji varēja balsot mēneša garumā Olaines novada pašvaldības mobilajā lietotnē "Olaines novads".

Aizvadītajā domes sēdē tika apstiprināti balsojuma rezultāti un nepieciešamais finansējums projektu īstenošanai, kas saņēmuši vislielāko balsu skaitu iedzīvotāju balsošanas rezultātā.

Atbalstu guvis projekts par dzeramā ūdens brīvkrānu uzstādīšanu Olainē, kura īstenošanai nepieciešami 18 000 eiro. Projekta mērķis ir ūdens brīvkrānu uzstādīšana Olainē, lai nodrošinātu brīvu dzeramā ūdens pieejamību gan pilsētas iedzīvotājiem, gan tās viesiem. Plānots, ka brīvkrāni atradīsies Dalbes ielas un ceļa uz notekūdeņu attīrīšanas iekārtām krustojumā, kā arī Mežaparkā netālu no āra trenažieriem.

Savukārt projekta "Sakuru iela" mērķis ir pilsētā iestādīt sakuras, izbūvēt gājēju taciņas, kā arī uzstādīt vairākus soliņus un virziena rādītāju ar norādēm par attālumiem līdz Olaines novada sadraudzības pilsētām. Projekta iesniedzēji norāda, ka sakuru augšanai piemērotākās ir saulainas vietas, tāpēc izvēlēta viena no centrālajām pilsētas ielām - Zeiferta iela, sākot ar apli dzelzceļa stacijas tuvumā. Projekta izmaksas ir 25 000 eiro.

Tikpat liela summa piešķirta arī pludmales izveidei kooperatīvās dārzkopības sabiedrības "Ezītis" teritorijā. Projekta mērķis ir labiekārtot pludmali Misas upes krastā, ierīkojot ielu vingrošanas laukumu, soliņus, atkritumu urnas un ģērbtuves, tādējādi uzlabojot un sakārtojot tās infrastruktūru atbilstoši mūsdienu prasībām.

Bet 24 998 eiro piešķirti fitnesa laukuma izveidei Jaunolainē. Plānots izbūvēt modernu, daudzfunkcionālu āra fitnesa laukumu, kas būtu piemērots dažāda vecuma un fiziskās sagatavotības iedzīvotājiem, tādējādi veicinot aktīvu un veselīgu dzīvesveidu ciemā.

Atbilstoši konkursa nolikumam apstiprinātie projekti tiks realizēti gada laikā no apstiprināšanas brīža.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.