Menu
 

LVC: Daudzviet un asfaltētajiem ceļiem izveidojušās ledus risas, tās kaisa ar smilts un sāls maisījumu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Uz daudziem valsts asfaltētajiem autoceļiem, īpaši uz galvenajiem autoceļiem patlaban ir izveidojušās ledus risas. To rašanos ietekmējusi zemā gaisa temperatūra, kas iestājās pēc vairāku dienu ilgstošas snigšanas.

Kā skaidro VSIA “Latvijas Valsts ceļi”, svētdien temperatūrā strauji pazeminājās, kā rezultātā sāls iedarbība kļuva neefektīva un satiksmes rezultātā sniegs noblīvējās, pielipa pie brauktuves un izveidojās ledus risas. Zemās temperatūrās ledus risas no autoceļa brauktuves nav iespējams ne notīrīt, ne nokausēt. Sāls iedarbība būs efektīva, kad gaisa temperatūra paaugstināsies vismaz līdz -50 C, tad arī būs iespējams brauktuvi attīrīt no ledus risām.

Ministru kabineta (MK) noteikumi Nr. 26 “Noteikumi par valsts un pašvaldību autoceļu ikdienas uzturēšanas prasībām un to izpildes kontroli” pieļauj atkarībā no laika apstākļiem no 1 līdz 2 cm biezu ledus risu atrašanos uz A klases autoceļu brauktuves.

Patlaban valsts ceļu tīkla pārvaldītājs VSIA “Latvijas Valsts ceļi” un uzturētāji VAS “Latvijas autoceļu uzturētājs” monitorē situāciju, kā arī posmus ar risām šodien ir plānots nokaisīt ar smilts sāls maisījumu, lai maisījumā esošais sāls sāktu iedarboties uz risu virsmu un slīdamība mazinātos.  Nedēļas nogalē meteoroloģiskā prognoze paredz temperatūras paaugstināšanos, tad tiks veikta brauktuvju attīrīšana no ledus risām.

“Latvijas Valsts ceļi” aicina autobraucējus informēt par ceļu posmiem, kuros veidojas ledus risas, zvanot uz diennakts bezmaksas informatīvo līniju 80005555.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.