Logo
Drukāt šo lapu

Apbalvojumu "Ķekavas novada Goda pilsonis" piešķirs Vēsmai Ozoliņai un Arvīdam Platperam

Apbalvojumu "Ķekavas novada Goda pilsonis" piešķirs Vēsmai Ozoliņai un Arvīdam Platperam Foto: www.kekava.lv

Ķekavas novada domes izveidotā Apbalvojumu izvērtēšanas komisija, šogad izskatot 11 pieteikumus, par īpašiem nopelniem novada labā nolēma piešķirt apbalvojumu “Ķekavas novada Goda pilsonis” diviem novadniekiem: Ķekavas pagasta kultūras centra vadītājai Vēsmai Ozoliņai un Dziesmusvētku virsdiriģentam, vīru kora “Ķekava” diriģentam Arvīdam Platperam.

Apbalvojumu “Ķekavas novada Goda pilsonis” šogad, kad tiek atzīmēta nozīmīgā Ķekavas un Bordeshomas pašvaldības sadraudzības 25. jubileja, saņems arī Bordesholmas pašvaldības izpilddirektors, Bordesholmas–Ķekavas draudzības biedrības vadītājs Manfrēds Osbārs, informē Ķekavas novada pašvaldībā.

Novadniekiem – V. Ozoliņai un A. Platperam – goda zīme “Ķekavas novada Goda pilsonis” tiks pasniegta valsts svētku pasākuma laikā 17. novembrī plkst. 18.00 Ķekavas kultūras namā. Savukārt Ķekavas novada pašvaldības sadraudzības Bordeshomas pārstāvim M. Osbāram apbalvojumu pasniegs Ķekavas novada domes priekšsēdētāja Viktorija Baire 15. septembrī Bordesholmā, kur šonedēļ viesosies Ķekavas novada delegācija, lai piedalītos Bordesholmas–Ķekavas sadraudzības 25. jubilejas pasākumos.

"Ja runā par Vēsmu, tad ir stāsts par kultūras namu, Vēsma un kultūras nams ir nedalāmi jēdzieni, jo Ķekavas kultūras nams ir Vēsmas vienīgā darbavieta kopš Mūzikas akadēmijas beigšanas," norāda pašvaldības pārstāvji. "Šogad Vēsma bija arī novada koordinatore simtgades Dziesmu un deju svētkos, paveicot ļoti daudz, lai mūsu novads sevi spilgti pārstāvētu simtgades Dziesmusvētkos. Godīga, uzticama, ar milzīgu atbildības sajūtu. Vēsmas ideja bija arī Ķekavas novada tautastērps, kura radīšanā viņa piedalījās no sākuma līdz gatavam rezultātam."

"Arvīds Platpers ir plaši pazīstams ne tikai Ķekavā, bet visā Latvijā, jo ir Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku virsdiriģents un Vispārējo latviešu dziesmu un deju svētku Goda virsdiriģents," skaidro pašvaldībā. "Latvijā Arvīda Platpera darbs un talants ir augsti novērtēts – 2003. gadā viņam piešķirts piektās šķiras Triju Zvaigžņu ordenis. Viņam ir ļoti svarīga Latvijas nākotne, un to viņš saskata jaunajā paaudzē – izglītotā, radošā un mūzikai pietuvinātā. [..] Arvīds vienmēr ir pretimnākošs Ķekavas novada rīkotajos pasākumos, uzstājoties ar vīru kori Baložos, Katlakalnā un Daugmalē. Sagatavotas īpašas dziesmu programmas, ar kurām koncertē daudzos jo daudzos Latvijas dievnamos."

Apbalvojuma mērķis ir apzināt un godināt personas par ieguldījumu un sevišķiem nopelniem Ķekavas novada labā, piešķirot apbalvojumu par personas mūža ieguldījumu vai īpašiem nopelniem. Goda zīme "Ķekavas novada Goda pilsonis" ir vienreizējs apbalvojums, ko vienai personai var piešķirt tikai vienu reizi. Apbalvojumu viena kalendārā gadā var piešķirt ne vairāk kā trim personām. Apbalvojuma vērtēšanas komisijā atbilstoši domes lēmumam darbojas Uģis Volosovskis (Daugmale), Dzintra Maļinovska (Ķekava), Dainuvīte Markelova (Baloži), Inga Rasa (Valdlauči) un Aija Vitmane (Katlakalns), vēsta pašvaldības pārstāvji.

 

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024