Logo
Drukāt šo lapu

Rīgā nākamnedēļ notiks pašvaldību forums "Pašvaldība – digitālās sabiedrības veidotāja"

Rīgā nākamnedēļ notiks pašvaldību forums "Pašvaldība – digitālās sabiedrības veidotāja" Foto: pixabay.com

Nākamnedēļ, 18. septembrī, Rīgā norisināsies informācijas tehnoloģiju risinājumu uzņēmuma "ZZ Dats", "Swedbank" un Latvijas Valsts radio un televīzijas centra rīkotais piektais pašvaldību forums "Pašvaldība – digitālās sabiedrības veidotāja", aģentūru LETA informēja "ZZ Dats" mārketinga speciāliste Līva Beniņa.

Viņa sacīja, ka foruma mērķis ir veicināt modernizāciju organizācijās, valsts un pašvaldību iestādēs efektīvāka darba nodrošināšanai. Par aktuālām tēmām forumā stāstīs viedokļa līderi, sekmējot pašvaldības attīstības procesus labklājību veicinošā virzienā.

"ZZ Dats" direktora vietnieks Edžus Žeiris forumā stāstīs par to, kā publiskajā sektorā pielietot integrētas viedkartes, lai efektīvi administrētu pašvaldības piešķirtos atvieglojumus. "Visiem zināms, ka elektroniski norēķini ir mūsu nākotne. Viedkartes, viedtālruņi, viedpulksteņi, aproces, gredzeni un citas viedierīces ir mūsu ikdiena. Katru dienu mēs esam pieraduši lietot vairākas atlaižu kartes, bet vai esam gatavi lietot vairākas viedierīces, lai saņemtu pakalpojumu sniedzēju atlaides?" viņš retoriski vaicāja.

Latvijas Valsts radio un televīzijas centra valdes priekšsēdētājs Jānis Bokta forumā runās par paradigmas maiņu tautsaimniecības nozarē, kur pilsonis vairs nav gatavs stāvēt rindās un saziņu ar pašvaldību vai valsti vēlas veikt pilnībā attālināti, kā arī vēlas būt nodrošināts ar tehnoloģiskajiem risinājumiem un lietošanas paradumiem atbilstošu rīku komplektu.

"ZZ Dats" direktora vietnieks Dainis Dosbergs iepazīstinās klātesošos ar "ZZ Dats" aktivitātēm datu analīzes rīka izstrādē. "Pašvaldības gadu desmitiem Vienotajā pašvaldību sistēmā ir uzkrājušas dažādus datus. Ir pienācis brīdis izcelt šo datu vērtību un izmantot tos pašvaldības lēmumu pieņemšanā," pirms foruma norādīja Dosbergs.

Savukārt "Swedbank" Naudas pārvaldības daļas vadītājs Mihails Čebotars stāstīs par datu nozīmi mūsdienās. Viņš pauž pārliecību, ka patlaban praktiski visās industrijās ir iespēja piedzīvot strauju tehnoloģisko attīstību, kas sniedz iespēju veidot un uzkrāt arvien vairāk datu, kuru atbilstoša izmantošana ļauj iedzīvotājiem un arī organizāciju pārstāvjiem saskatīt arvien plašākas notikumu kopsakarības un pieņemt ātrākus, atbilstošākus lēmumus.

Forumu noslēgs pašvaldību pieredzes stāsti. Brocēnu novada pašvaldības domes priekšsēdētājas vietnieks Ārijs Sproģis komentēs Vienotas dokumentu vadības sistēmas ieviešanu pašvaldībā un Alūksnes pašvaldības grāmatvedības nodaļas vadītāja Valentīna Fedotova dalīsies pieredzē, ieviešot informācijas sistēmu risinājumus budžeta plānošanā un personāla uzskaitē.

Forums notiks 18. septembrī "Swedbank" ēkā Balasta dambī 15, Rīgā, un to plānots atklāt plkst. 10.00. Pašvaldību forumu varēs vērot tiešraidē "ZZ Dats" mājaslapā.

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024