Menu
 

Ādažu novadā aizliedz ģenētiski modificēto kultūraugu audzēšanu

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Ādažu novada dome aizliegusi ģenētiski modificēto kultūraugu audzēšanu novadā, liecina paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Līdz šim saistošie noteikumi par aizliegumu ģenētiski modificēto kultūraugu audzēšanai bija spēkā gan Carnikavas novadā, gan Ādažu novadā. Abus novadus apvienojot, sagatavoti jauni noteikumi, kas nosaka aizliegumu audzēt jebkādus ģenētiski modificētus kultūraugus Ādažu novada administratīvajā teritorijā.

Vietvara norāda, ka ģenētiski modificēto kultūraugu audzēšana rada potenciālu negatīvo ietekmi uz Ādažu novadā esošajām īpaši aizsargājamām teritorijām un biotopiem. Tāpat šādi kultūraugi varot izplatīties kaimiņu pašvaldību teritorijās, kurās ir spēkā aizliegumi ģenētiski modificētu kultūraugu audzēšanai.

Domē arī atzīst, ka saistošie noteikumi ierobežo saimniecisko darbību, neļaujot veikt ģenētiski modificētu kultūraugu audzēšanu. Taču vienlaikus tie radot pozitīvu efektu saimnieciskās darbības veicējiem, kas nodarbojas vai plāno nodarboties ar bioloģisko lauksaimniecību.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.