Menu
 

No 1.februāra tiks samazināts autobusu reisu skaits starp Jūrmalu un Rīgu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Ņemot vērā to, ka savienojumā starp Jūrmalu un Rīgu pasažieru skaits pērn, salīdzinot ar 2020. un 2019. gadu, ir samazinājies par attiecīgi 32% un 62%, kā arī izvērtējot maršrutu rentabilitāti atbilstoši Sabiedriskā transporta padomes apstiprinātajiem kritērijiem, no 1. februāra reisu skaits maršrutā Nr.7023 Rīga–Sloka un Nr.7020 Rīga–Jaunķemeri tiks samazināts, informēja Autotransporta direkcija (ATD).

Turpmāk visi reisi maršrutā Nr.7023 Rīga–Sloka tiks izpildīti pa Salu tiltu Rīgā, savukārt Jūrmalā tie tiks nodrošināti pa pilsētas centrālo daļu līdz Dubultiem, autobusam kursējot pa Dubultu prospektu. Tālāk autobuss kursēs pa Mellužu prospektu līdz Slokas stacijai, neapkalpojot Valteru apkaimi. Šāda braukšanas shēma būs abos maršruta virzienos. Tāpat maršruta Nr.7023 Rīga–Sloka autobusi turpmāk apstāsies pieturā Dubultu stacija, kas atrodas pie stacijas ēkas.

Savukārt maršrutā Nr.7020 Rīga–Jaunķemeri visi reisi tiks izpildīti pa Vanšu tiltu Rīgā, savukārt Jūrmalā autobuss kursēs pa Kolkas ielu līdz Kauguru rotācijas aplim, tālāk tas brauks pa Skolas ielu līdz Ventspils šosejai un kursēs caur Valteriem. Šāda autobusu braukšanas shēma būs abos maršruta virzienos, norāda ATD.

Ņemot vērā, ka Sabiedriskā transporta padome ir apstiprinājusi maršrutu rentabilitātes kritērijus, kas jāņem vērā, plānojot reisu intensitāti, no 2. februāra autobusu reisu skaits Jūrmalas virzienā tiks samazināts. Šai savienojumā katru darba dienu tiek nodrošināti 70 vilciena reisi, bet brīvdienās – 58 vilciena reisi.

Plānots, ka maršrutā Nr.7023 Rīga–Sloka tiks nodrošināti 66 reisi darba dienās un 62 reisi brīvdienās, bet maršrutā Nr.7020 Rīga–Jaunķemeri – 34 reisi katru dienu. Reisu saraksts abos maršrutos pieejams šeit.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.