Menu
 

Ķekavas dome: Pārmetumi pret bijušo "Baložu komunālās saimniecības" vadību bijuši nepamatoti

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Ķekavas dome ir atzinusi, ka pirms vairāk nekā diviem gadiem pārmetumi bijušajai "Baložu komunālās saimniecības" vadībai bijuši nepamatoti.

Pašvaldība savā mājaslapā atzīst, ka informācijas publiskošana par iepirkuma "Siltumtrases atjaunošanas būvdarbi Baložu pilsētā" norises apstākļiem un veids, kādā ir notikusi pašvaldības saziņa ar uzņēmuma SIA "Baložu komunālā saimniecība" valdes locekļiem Aigaru Evardsonu un Edgaru Menci, esot bijis nekorekts.

Tāpat Ķekavas dome atzīst, ka nav konstatējusi būtiskus likumpārkāpumus valdes locekļu darbībā un to, ka valde nav apzināti slēpusi informāciju no domes par iepirkuma procesā konstatētajiem pārkāpumiem.

Kā aģentūrai LETA skaidroja Mencis, viņš pēc Ķekavas novada domes pārmetumiem un paustā par vēršanos Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā vērsās tiesā.

Tiesā tika panākts mierizlīgums. Viņš piebilda, ka nav prasījis atjaunošanu amatā, bet gan to, ka publiski tiek atsaukti izteiktie pārmetumi.

LETA jau ziņoja, ka 2019.gadā Ķekavas novada pašvaldība plānoja ziņot KNAB par iespējamiem bijušās SIA "Baložu komunālā saimniecība" (BKS) vadības pārkāpumiem, aģentūru LETA informēja pašvaldība.

Ņemot vērā iespējamos pārkāpumus BKS veiktajā iepirkuma procedūrā par siltumtrases atjaunošanas būvdarbiem Baložos, Ķekavas novada domes toreizējā priekšsēdētaja Viktorija Baire (JV) bija uzteikusi pilnvarojuma līgumus diviem BKS valdes locekļiem Mencim un Evardsonam.

Pēc domes vadības paustā, būtiskie pārkāpumi norādīti saņemtajā negatīvajā atzinumā no CFLA, kura veica iepirkuma dokumentācijas un norises pārbaudi. Turklāt domē uzskata, ka par šo atzinumu, kā arī par plānoto tikšanos ar CFLA uzņēmums apzināti nebija informējis Ķekavas novada domes priekšsēdētāju kā kapitāldaļu turētāja pārstāvi.

Siltumtrases atjaunošanas modernizācijai BKS bija piesaistījusi Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansējumu gandrīz 300 000 eiro apmērā. Lai savlaicīgi izvēlētos saimnieciski izdevīgākos būvdarbu veicējus, tika izsludināts iepirkums par siltumtrases atjaunošanas būvdarbiem Baložos.

Sarunā ar aģentūru LETA tolaik Mencis klāstīja, ka no CFLA saņemtais dokuments, uz kura pamata valde atbrīvota, ir bijis tikai starpziņojums, nevis gala ziņojums. Viņš uzskata, ka valde, nosūtot CFLA iepirkuma dokumentāciju, rīkojusies atbildīgi, lai nepieļautu finansiālus zaudējumus uzņēmumam. Vienlaikus viņš pauda pārliecību, ka valdei nav tiesiska pamata iejaukties iepirkumu komisijas darbā, tāpēc valdes atlaišana nav pamatota. 

Turklāt iepirkumu komisijā darbojas divi uzņēmuma un divi pašvaldības pārstāvji.

Atlaistais uzņēmuma vadītājs par klajiem meliem sauc arī pašvaldības paziņojumu, ka CFLA ziņojums no domes vadības būtu slēpts, jo tā esot bijusi tikai "darba sarakste".

Pēc Menča teiktā, no domes vadības uz BKS valdi un iepirkumu komisiju jau ilgstoši izdarīts spiediens, notikusi "klaja iejaukšanās iepirkumu komisijas darbā", un atbrīvošana no amata esot bijis spiediena rezultāts.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.