Menu
 

Brīvpusdienas Siguldas novada daudzbērnu ģimenēm jau februārī apmaksās pašvaldība

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Siguldas novada pašvaldība Foto - Siguldas novada pašvaldība

Siguldas novada pašvaldības domes sēdē pieņemts lēmums jau februārī nodrošināt pašvaldības apmaksātu ēdināšanu jeb brīvpusdienas Siguldas novada daudzbērnu ģimenēm gan skolās, gan bērnudārzos. Savukārt visu pārējo novadā deklarēto ģimeņu bērnudārzniekiem un skolēniem no 1. līdz 9. klasei brīvpusdienas tiks piešķirtas no 1. septembra.

Kā informēja novada domē, papildus tam, lai atbalstītu vecākus energokrīzes un pandēmijas laikā, līdz 1. septembrim, kamēr pašvaldība izstrādās ēdiena uzskaites un validācijas sistēmu, pārējiem vecākiem par ēdināšu bērnudārzos nebūs jāmaksā vairāk par 1,85 eiro, bet skolā par kompleksajām pusdienām – vairāk par 1,55 eiro, jo starpību segs pašvaldība. 2022. gadā Siguldas novada pašvaldība ēdināšanas atbalstam novirzīs vairāk nekā 650 tūkstošu eiro, bet nākamajā gadā pat vairāk nekā miljonu eiro.

Brīvpusdienas Siguldas novadā saņem vairāk nekā 1170 audzēkņi: pašvaldības bērnudārzos – vairāk nekā 480 bērni, privātajās Siguldas izglītības iestādēs – 50 bērni, bet skolās – vairāk nekā 640 daudzbērnu ģimeņu skolēni. Kopumā Siguldas novada izglītības iestādēs izglītojas 5627 audzēkņi.

Pašvaldībā norāda, ka šobrīd Siguldas novadā ēdināšanas izmaksas ir dažādas, piemēram, Krimuldas pagasta bērnudārzos trīsreizēja ēdināšana maksā no 3,77 līdz 4,06 eiro, bet Siguldas bērnudārzos – 3,30 eiro, jo ēdinātājs šā gada sākumā cenas paaugstinājis par 30 centiem. Iznāk, ka pašvaldības atbalsts līdz brīvpusdienu piešķiršanai 1. septembrī būs ar 45% līdzfinansējumu.

Tāpat Siguldas novada pašvaldība turpinās apmaksāt kompleksās pusdienas un trīsreizēju ēdināšanu bērnudārzos un skolās to ģimeņu bērniem, kuriem to noteicis Sociālais dienests.

Jau ziņots, ka Siguldā ēdināšana līdz šim tika organizēta ar pašvaldības izstrādātas ēdināšanas sistēmas “PAĒD!S” palīdzību, kas nozīmēja, ka Siguldas lojalitātes kartes elektroniskajā maciņā vecāki uzskaitīja naudu, kuru bērni, nopīkstinot kvadrātkodu jeb QR kodu savos telefons, varēja apmaksāt ēdienreizi bezskaidras naudas veidā.

Siguldas novada pašvaldība pagājušajā nedēļā apstiprināja 2022. gadā budžetu 52,49 miljonu eiro apmērā, izglītības nodrošināšanai un attīstībai novirzot 44%, bet sociālajam atbalstam un atbalstam ģimenēm ar bērniem – 12%.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.