Logo
Drukāt šo lapu

Foto: Talcinieki sakopj Carnikavas pludmali un kāpu zonu

Foto: Talcinieki sakopj Carnikavas pludmali un kāpu zonu Publicitātes foto

Vairāk nekā 100 dalībnieku 15. septembrī piedalījās Carnikavas pludmales un kāpu zonas sakopšanas darbos. Talkā iesaistījās "Coca-Cola HBC Latvia" darbinieki kopā ar ģimenes locekļiem, un tā tika īstenota sadarbībā ar Pasaules Dabas fondu, biedrību "Baltijas krasti" un Carnikavas pašvaldību.

Viens no Pasaules Dabas fonda dibinātājiem un valdes priekšsēdētājs Uģis Rotbergs talciniekus sagaidīja ar motivējošu runu par to, cik katra talkas dalībnieka paveiktais darbs ir nozīmīgs piekrastes labiekārtošanai. Pasaules Dabas fonda sauklis “Domā plašāk” atspoguļojās arī šajā pasākumā, informē uzņēmuma "Coca-Cola HBC Latvija" sabiedrisko attiecību vadītāja Dace Dricka.

"Man liekas, ka nepieciešamība darīt kaut ko vairāk, darīt sabiedrības labā, ir tā, kas cilvēku skaidro kā cilvēku. Tā ir pazīme, lai atšķirtos no citiem zīdītājiem. Ir prieks, ka nepieciešamība darīt vairāk pēdējā laikā saistās arī ar vidi un dabu. [..] Daba pati sevi neizglābs, un arī viens pats cilvēks to neizdarīs. Ir nepieciešams domāt plašāk! Iesaistīt korporatīvo sektoru, pašvaldības, NVO. Un tikai caur šādu visaptverošu sadarbību mēs varam palīdzēt dabai atgūt spēku," atzīst U. Rotbergs.



Šogad Carnikavas piejūras zonā tika veidoti žodziņi pret eroziju, tie veicina smilšu uzkrāšanos priekškāpās un izmīdītajās taku malās. Lai izveidotu žodziņus, dalībnieki dzina pāļus, starp kuriem tika pildītas niedres, kas tika nostiprinātas ar auklām. Daļa no talkas dalībniekiem veidoja zaru klājumu, tā stiprinot kāpas, lai veicinātu smilšu uzkrāšanos tajās. Citi dalībnieki stādīja graudzāles – lai veicinātu priekškāpu straujāku atjaunošanos. Ceturtā grupa ar talciniekiem piedalījās priedīšu ravēšanas darbos – lai atjaunotu pelēkās kāpas un tās pilnībā neaizaugtu ar priedēm, vēsta D. Dricka.

Darbi tika veikti kā daļa no Eiropas LIFE programmas “LIFE daba un bioloģiskā daudzveidība” projekta “Piekrastes biotopu aizsardzība dabas parkā “Piejūra”” ietvaros.

Foto galerija

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024