Menu
 

Siguldā no aprīļa ūdensapgādes pakalpojuma tarifs varētu pieaugt par 6%

  • Autors:  Apriņķis.lv
Ilustrācija - saltavots.lv Ilustrācija - saltavots.lv

Ņemot vērā elektroenerģijas cenu pieaugumu, SIA “Saltavots” 8. februārī iesniedzis Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijā (SPKR) ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifa projektu, kas paredz nepilnu 6% tarifa pieaugumu. Ja tas tiks apstiprināts, plānots, ka iedzīvotājiem jaunais tarifs varētu tikt piemērots ar 2022. gada 1.aprīli, liecina uzņēmuma publiskotā informācija.

Tarifa izmaiņas ir saistītas ar to, ka elektroenerģijas izmaksas 2022. gada sākumā ir būtiski pieaugušas un tās veido nozīmīgu izmaksu daļu ūdenssaimniecības pakalpojumu nodrošināšanai, kā arī ņemot vērā izmaiņas obligātā iepirkuma un jaudas komponentēs.

Līdz šim SIA “Saltavots” ir spējis ekonomiski un efektīvi strādāt, lai noturētu esošo tarifu, līdz ar to šobrīd tas tiek paaugstināts tikai par elektroenerģijas pieauguma tiesu, SPKR lūdzot apstiprināt ūdensapgādei 1,34 eiro par kubikmetru, kanalizācijas novadīšanai 1,77 eiro par kubikmetru, bet ūdensapgādes un kanalizācijas novadīšanai kopā 3,11 eiro par kubikmetru (ar PVN).

Siguldas novada pašvaldībā norāda, ka līdz šim pēdējo reizi SIA “Saltavots” tarifi pārskatīti un apstiprināti 2019. gadā: ūdensapgādei 1,27 eiro par kubikmetru, kanalizācijas novadīšanai 1,67 eiro par kubikmetru, bet ūdensapgādes un kanalizācijas novadīšanai kopā 2,94 eiro par kubikmetru ar PVN.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.