Logo
Drukāt šo lapu

Noslēgušies Daugavas krastmalas labiekārtošanas darbi Salaspilī

Noslēgušies Daugavas krastmalas labiekārtošanas darbi Salaspilī Foto: Salaspils novada pašvaldība

Salaspilī noslēgušies Daugavas krastmalas labiekārtošanas darbi: izveidotas gājēju takas, jaunas atpūtas vietas ar soliem, informatīvi stendi, izvietots āra vingrošanas stieņu aprīkojums, kā arī veikti citi darbi, tostarp, izcērtot krūmus un koku sējeņus, atvērti skati uz Daugavu.

"Šī vasara mūs patiesi lutināja ar daudz siltām un saulainām dienām, tā vien vilinot cilvēkus doties pie dabas. Protams, iecienītākas atpūtas vietas karstajās dienās ir ūdenstilpju tuvumā, tāpēc arī Salaspils Daugavas piekraste ik dienas bija ļaužu pilna. Mēs varam lepoties ar labiekārtotām pludmalēm, kur var ne tikai peldēties un sauļoties, bet arī “piknikot”, nodarboties ar sportu, makšķerēt un darīt daudz ko citu," stāsta Salaspils novada pašvaldības pārstāvji.

Pirms pieciem gadiem Salaspils novada pašvaldības speciālisti nolēma, ka nepieciešams uzlabot atpūtas iespējas Daugavas krastā un atjaunot skaisto ainavu pie Ako pieminekļa. Pirmā projekta “Daugavas krastmalas pieejamības uzlabošana un atpūtas vietu izveide vēsturiskā objekta “Ako” teritorijā, Salaspils novadā” ietvaros tika labiekārtots automašīnu stāvlaukums, sakārtots piebraucamais ceļš, dodot iespēju ielaist laivu, uzstādīti velostatīvi, ierīkotas piknika vietas, uzstādīti informācijas stendi, tualetes un veikti citi darbi, pārvēršot šo vietu daudz ērtāku atpūtniekiem. 



Pērnā gada nogalē uzsākās un šī gada rudenī noslēdzās otrais projekts "Daugavas krastmalas pieejamības uzlabošana Salaspils novadā”, kas ir pirmā projekta turpinājums un kura kopējās izmaksas veido 56 576,57 eiro, no kuriem ELFLA līdzfinansējums ir 27 000,00 eiro, bet pašvaldības līdzekļi – 29 576,57 eiro. Pasākums tika organizēts Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai Latvijas Lauku attīstības programmas 2014.–2020. gadam ietvaros, informē pašvaldībā.

Ir izveidotas gājēju takas, kā arī atsevišķās vietās tika veikta esošā zāliena stiprināšana ar šķembām vai oļiem, izbūvētas divas jaunas sausās biotualetes, izveidotas piecas jaunas atpūtas vietas ar soliem, ugunskura vietām, atkritumu urnām un malkas novietnēm, kā arī ir uzstādīti pieci stendi ar informāciju par kārtības noteikumiem. Darbu ietvaros tika saglabātas vērtīgo biotopu un Daugavmalai raksturīgās augu grupas, ierīkots āra vingrošanas stieņu aprīkojums aktīvajai atpūtai, izveidota pieeja krastmalai personām ar kustību traucējumiem, uzstādīts jauns informācijas stends ar vēsturisko informāciju par appludinātajām viensētām un izveidota Daugavas krastmalas ainava, izcērtot krūmus un koku sējeņus, atverot skatus uz Daugavu, vēsta pašvaldības pārstāvji.

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024