Menu
 

Ķekavas pašvaldība plāno īstenot vairākus pasākumus plūdu draudu mazināšanai Misas upē

  • Autors:  LETA
Foto - Ķekavas novada pašvaldība Foto - Ķekavas novada pašvaldība

Ķekavas pašvaldība nākotnē plāno īstenot vairākus pasākumus plūdu draudu mazināšanai Misas upē, informēja pašvaldībā.

Vakar notikušās Civilās aizsardzības komisijas sēdē nolemts izskatīt iespējas, lai izbūvētu polderus jeb dambjus un sūkņu sistēmas apkārt katrai dārzkopības kooperatīvajai sabiedrībai.

Pašvaldība arī cer sakārtot apkārtesošos meliorācijas grāvjus un sistēmas.

Tiks apsvērta iespēja atsevišķus Misas upes posmus daļēji iztaisnot, izrokot jaunu upes gultni nostāk no apdzīvotām vietām. Šādam risinājumam plānots veikt rūpīgu izpēti.

Tāpat iecerēts salabot Daugavas - Misas kanāla slūžas pie Jaunsila un vajadzības gadījumā, ja to atļautu hidrologi, daļēji atvērt slūžas, lai tecinātu ūdeni caur Ķekaviņu Daugavā.

Kā ziņots, Misas upei izejot no krastiem applūda vairākas mājas Dzērumu teritorijā. Saskaņā ar pašvaldības informāciju šajā vietā atrodas 2000 dažāda tipa ēku un būvju, no kurām vairāki simti ir plūdu skartajās teritorijās. 

Līdz vakardienai bija evakuētas divas mājsaimniecības un ir apzinātas 14 mājsaimniecības, kuras pašlaik nevēlās pamest savas dzīvesvietas, Taču situācijai pasliktinoties, pastāv varbūtība, ka tas būs nepieciešams. 

Savukārt šodien un nepieciešamības gadījumā arī rīt plūdu skartajās teritorijās iedzīvotājiem tiks nodrošināta dzeramā ūdens piegāde cisternā. Ūdens cisterna tiks nodrošināta ceturtdien līdz plkst.17 Dzērumos pie veikala. Nepieciešamības gadījumā ūdens cisterna tiks nodrošināta arī piektdien, 25.februārī.

Jau ziņots, ka situācija Ķekavas novada Dzērumos, kur no krastiem izgājusi Misas upe, pakāpeniski stabilizējas, informēja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Artūrs Toms Plešs (AP), kurš piedalījās novada Ārkārtas situāciju komisijas sēdē.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.