Menu
 

"Rīgas meži" uzsāks veidot ainaviski vērtīgas teritorijas pie Priedkalnes ciema Ropažu novadā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Ilustrācija - "Rīgas meži" Ilustrācija - "Rīgas meži"

Šopavasar “Rīgas meži” uzsāks veidot ainaviski vērtīgas jeb rekreācijas teritorijas pie Priedkalnes ciema Ropažu novadā (Gaujas mežniecība, Krievupes apgaita). Teritoriju veidošana notiks mežistrādes darbu ietvaros atbilstoši Rīgas pašvaldības apstiprinātajam “Meža apsaimniekošanas plānam”, kā arī meža ainavu ekoloģiskajam plānam un teritorijas dizaina plānam.

Darbu mērķis ir dabas vērtību saglabāšana, rekreācijas iespēju attīstība, pēctecīga meža atjaunošana un esošās mežaudzes retināšana. Plānotais darbu laiks ir 2022.gada pavasaris – 2022./23.gada rudens, ziema vai pavasaris (atkarībā no laikapstākļiem). Darbi kopumā aptvers 64 hektārus lielu platību.

Pirms mežistrādes darbiem, tieši šai teritorijai izveidots mežaudzes funkcionālais zonējums, kas ietver ainaviski vērtīgās jeb rekreācijas teritorijas. Šajā zonējumā izcelti ainavu elementi, kā arī ņemtas vērā meža vērtības un rekreācijas iespējas.

Ņemot vērā, ka netālu no šīs apgaitas ir apdzīvota vieta, tiks izveidotas trokšņu slāpējošās joslas: regulāras formas josla (40 m plata) gar Rīgas apvedceļu un neregulāras formas joslas meža nogabalos. 

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.