Menu
 

Ropažu novadā uzņemti pirmie bēgļi no Ukrainas

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Līdz 7.martam Ropažu novadā izmitināti 33 bēgļi no Ukrainas. Ropažu novada Sociālais dienests aktīvi strādā pie bēgļu izvietošanas un palīdzības sniegšanas, informē Ropažu novada pašvaldībā.

Ģimenes ar bērniem ir izmitinātas ģimenēs Ropažu novadā, kuras ir pieteikušās brīvprātīgai palīdzības sniegšanai bēgļiem uz laiku. Bēgļu ģimenēm sniegts sociālais atbalsts, nodrošinātas valsts sniegtās atbalsta iespējas un sniegta informācija par iespējām saņemt medicīnisko palīdzību un par darba iespējam. Sociālajā dienestā turpina vērsties bēgļu ģimenes, un viņām tiek organizēta nepieciešamā palīdzības un atbalsta sniegšana.

Pašvaldībā atgādina, ka ir izveidots valsts vienotais tālrunis 27380380 “Palīdzība ukraiņiem” un vienota tīmekļa vietne palīdzības pieprasīšanai un saņemšanai - palidziukrainai.lv. Ropažu novadā Ukrainas bēgļu koordinācijas, izmitināšanas un palīdzības sniegšanai aicina sazināties ar sociālo dienestu – tālrunis 26482289, e-pasta adrese Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.

Uzņēmumi, kas gatavi nodarbināt Ukrainas iedzīvotājus, aicināti reģistrēt vakances Nodarbinātības valsts aģentūras CV un vakanču portālā. Uzņēmēji aicināti to, ka vēlas šo darba iespēju piedāvāt arī Ukrainas bēgļiem, papildus darba pienākumu aprakstam norādīt laukā “Darba pienākumi” – "Darba piedāvājums arī bēgļiem no Ukrainas", informācija tiks izmantota Nodarbinātības valsts aģentūras darbinieku darbā, piedāvājot piemērotas vakances. Tūristu mītnes, kas gatavas par atlīdzību izmitināt bēgļus, aicinātas reģistrēties šeit: https://ej.uz/anketa-tūristu-mītnēm

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.