Menu
 

Aptuveni puse no Ķekavas novadā nonākušajiem bēgļiem no Ukrainas ir bērni un jaunieši līdz 20 gadiem

  • Autors:  LETA
Ilustrācija - kekava.lv Ilustrācija - kekava.lv

Aptuveni puse no Ķekavas novadā nonākušajiem bēgļiem no Ukrainas ir bērni un jaunieši vecumā līdz 20 gadiem, piektdien TV3 raidījumā "900 sekundes" informēja novada domes priekšsēdētājs Juris Žilko (LA/"Izaugsme").

Saskaņā ar datiem uz nedēļas vidū novadā ir nonākuši 223 bēgļi no Ukrainas. Bēgļi pamatā uzņemti vietējās ģimenēs, taču daļa dzīvo arī viesnīcā un Mercendarbes muižā.

Pēc Žilko paustā, aptuveni puse no novadā nonākušajiem ir bērni un jaunieši līdz 20 gadiem. Bēgļu ģimenes portrets ir māte ar diviem bērniem.

Novadā, lai koordinētu Ukrainas civiliedzīvotāju uzņemšanu, ir izveidota "mobilā operatīvās reaģēšanas grupa". Informācija par bēgļiem, kuriem nepieciešama izmitināšana, pašvaldībā lielākoties nonāk no Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta un Rīgas atbalsta centra Ukrainas iedzīvotājiem.

Pašvaldība sniedz finansiālu atbalstu vietējiem, kas uzņem bēgļus no Ukrainas. Tāpat plānots izveidot ēdināšanas pabalstu, kas būs domāts bēgļiem.

Jau ziņots, ka kopš kara sākuma Ukrainā Latvijā izmitināšana ar pašvaldību Civilās aizsardzības komisiju starpniecību bijusi nepieciešama 5098 personām, 6359 Ukrainas civiliedzīvotājiem izsniegti uzturēšanās dokumenti ar tiesībām uz nodarbinātību, liecina Iekšlitu ministrijas informācija.

Rīgā izmitināšana bijusi nepieciešama 1023 personām. Pašvaldības patlaban var izmitināt un paēdināt 6238 cilvēkus.

Lielākā daļa ukraiņu bēgļu ir sievietes un bērni. Daļa no Ukrainas atbraukušo paliek pie radiem, draugiem vai paziņām.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.