Menu
 

Foto: Siguldā viesojas Kanādas vēstnieks Latvijā Kevins Rekss

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Ginta Zīverte Foto - Ginta Zīverte

30.martā Siguldas novadā norisinājās Kanādas vēstnieka Latvijā Kevina Reksa reģionālā vizīte, kuras laikā Kanādas vēstniecības pārstāvji tikās ar Siguldas novada pašvaldības domes vadību, nevalstiskajām organizācijām, lielākajiem kokapstrādes uzņēmējiem un miltu izstrādājumu ražotājiem Siguldas novadā, kā arī apmeklēja Siguldas Valsts ģimnāziju.

Lai gan Kevins Rekss Siguldā bijis vairākkārt, šī bija viņa pirmā oficiālā vizīte Siguldas novadā, norāda pašvaldībā. Reģionālās vizītes laikā vēstnieks tika iepazīstināts ar Siguldas novada attīstības redzējumu, sociālekonomisko un tūrisma, kā arī uzņēmējdarbības jomu. Tāpat Kanādas vēstniecības Latvijā un pašvaldības delegācijas pārstāvji apmeklēja kokapstrādes uzņēmumu SIA “Rettenmeier Baltic Timber”, SIA “Kokpārstrāde 98” un SIA “Kvist”, kā arī miltu izstrādājuma ražotāju SIA “Maiznīca Flora”. Vēstnieks Kevins Rekss uzsvēra, ka Kanādas un Eiropas Savienības noslēgtais brīvās tirdzniecības līgums paver plašākas uzņēmējdarbības iespējas Kanādas un Latvijas uzņēmējiem.

Kā informēja Siguldas novada domē, būtiska daļa vizītes tika veltīta, pārrunājot aktuālos jautājumus par Ukrainas patvēruma meklētāju izmitināšanas organizēšanu un nepieciešamo pakalpojumu nodrošināšanu Siguldas novadā. Kā zināms, Siguldas novadā patvērumu raduši jau 307 Ukrainas civiliedzīvotāji un viņiem tiek nodrošināts daudzveidīgs sociālā un izglītības atbalsta kopums un pārtikas produktu komplekti. Kanādas vēstnieks augsti novērtēja iespēju satikties ar Evu Viļķinu no biedrības “Cerību spārni”, kas sniedz atbalstu Ukrainas patvēruma meklētājiem, un Juri Pūci, vienu no iniciatīvas “Tvitera konvojs” koordinatoriem, pārrunājot pieredzi.

Siguldas Valsts ģimnāzijā Kanādas vēstnieks Latvijā iepazīstināja skolēnus ar Kanādu, kā arī skolēniem bija iespēja pielietot savas franču valodas zināšanas un piedalīties diskusijā un zināšanu pārbaudē.

Kanādas vēstnieka vizīte Siguldas novadā noslēdzās ar oficiālu pieņemšanu uzņēmējiem, nevalstisko organizāciju pārstāvjiem un pašvaldības vadību, pēc kuras kultūras centrā “Siguldas devons” tika demonstrēta Kanādas režisores Luīzes Aršambo filma “Un nolija putni”.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.