Menu
 

Darba biržā Ķekavā piedalījušies vairāk nekā 40 bēgļu no Ukrainas

  • Autors:  LETA
Foto - kekava.lv Foto - kekava.lv

Ķekavā notikušajā darba biržā piedalījušies vairāk nekā 40 bēgļu no Ukrainas, informē pašvaldībā.

Tās bija personas darbspējīgā vecumā, kuras uzreiz varēja tikties ar uzņēmējiem, lai noskaidrotu sev interesējošos jautājumus par pieejamajām vakancēm, darba nosacījumiem un iespējām sākt darba gaitas.

Lai viestu skaidrību par valsts atbalsta iespējām gan Ukrainas civiliedzīvotājiem, stājoties darba tiesiskajās attiecībās, gan uzņēmējiem, pieņemot darbā šos cilvēkus, pieaicināti arī Nodarbinātības valsts aģentūras pārstāvji.

Pasākumā piedalījās arī Ķekavas novada Sociālā dienesta un Izglītības, kultūras un sporta pārvaldes pārstāvji, kas atbildēja uz neskaidrajiem jautājumiem par valsts un pašvaldības atbalstu, iespējām saņemt pabalstus, par novada piedāvātajām izglītības un interešu izglītības iespējām, kā arī informēja par aktuālajām vakancēm pašvaldības izglītības un sociālā atbalsta iestādēs.

Ķekavas novada domes priekšsēdētājs Juris Žilko (LA/"Izaugsme") uzsvēra, ka pašvaldība ir spērusi vēl vienu praktisku soli, lai mazinātu iespējamo sociālo spriedzi un Ukrainas iedzīvotāji varētu nostāties paši uz savām kājām.

Iekšlietu ministrijas apkopotā informācija liecina, ka Ķekavas novadā reģistrēti izmitināti 256 bēgļi no Ukrainas.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.