Menu
 

Izsludināts iepirkums bateriju vilcienu iegādei, kas kursēs līnijā Bolderāja – Sigulda

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Autotransporta direkcija ir izsludinājusi iepirkumu par deviņu jaunu akumulatoru bateriju elektrovilcienu piegādi, kas būtiski uzlabos pārvietošanās iespējas Rīgā un Pierīgā. Plānots, ka jaunie vilcieni tiks piegādāti līdz 2026. gada beigām un kursēs līnijā Bolderāja–Sigulda. Informācija par iepirkuma pirmo kārtu ir publicēta Eiropas Savienības Oficiālajā Vēstnesī. Pretendenti savus pieteikumus var iesniegt līdz šāgada 31. maijam.

Pirmajā iepirkumu kārtā paredzēts atlasīt kandidātus, kas varētu nodrošināt deviņu jaunu bateriju vilcienu piegādi. Pretendenti savus pieteikumus var iesniegt līdz 2022. gada 31. maijam. Savukārt detalizētas sarunas par iepirkuma cenu un citiem apstākļiem, kas var ietekmēt vilcienu piegādi, notiks otrajā iepirkuma par jaunu akumulatoru bateriju elektrovilcienu piegādi kārtā. Tiek plānots, ka otrā iepirkumu kārta tiks izsludināta rudenī, vēsta Autotransporta direkcija.

Plānots, ka tiks iegādāti deviņi bateriju vilcieni, tomēr iepirkuma dokumentācijā tiek paredzēta iespēja papildu finanšu iespēju atrašanas gadījumā palielināt vilcienu apjomu vēl līdz pat septiņiem jauniem vilcieniem. Finansējums vismaz septiņu vilcienu iegādei tiks piesaistīts no Atveseļošanas un noturības mehānisma plāna, bet divu vilcienu iegāde tiks līdzfinansēta no Eiropas Savienības fondu 2021.–2027. finansējuma, tai skaitā Kohēzijas fonda finansējuma.

“Lai dzelzceļu stiprinātu kā sabiedriskā transporta sistēmas mugurkaulu, jauni un mūsdienīgi vilcieni nepieciešami gan elektrificētajās, gan neelektrificētajās līnijās. Attīstot un pilnveidojot vilcienu satiksmi Rīgā un Pierīgā, tiks uzlabots sabiedriskā transporta ātrums un ērtums, kas ir būtisks faktors, lai iedzīvotāji biežāk izvēlētos ar to pārvietoties,” ATD citē satiksmes ministru Tāli Linkaitu.

“Jaunos elektrovilcienus sagaidīsim satiksmē šogad. Bateriju vilcienus varēs izmantot neelektrificētajās līnijās. Šādu vilcienu priekšrocība ir videi draudzīga tehnoloģija ar ļoti zemu trokšņa līmeni – bateriju vilcieni ir klusāki, līdz ar to arī draudzīgāki pasažieriem, kā arī iedzīvotājiem, kuri dzīvo dzelzceļa sliežu tuvumā.”

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.