Menu
 

Jūrmalā vecākiem nebūs jāpiemaksā par bērnu ēdināšanu

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Jūrmalā vecākiem nebūs jāpiemaksā par bērnu ēdināšanu, sola pilsētas mērs Gatis Truksnis (ZZS/LZP).

Kā skaidroja pašvaldībā, pārtikas un to piegādes izmaksu pieauguma dēļ paredzams sadārdzinājums ēdināšanas izmaksām skolās un bērnudārzos. Atsevišķas pašvaldības paredzot, ka ēdināšanas sadārdzinājuma izmaksas būs jāsedz vecākiem, taču Jūrmalas pašvaldība sola, ka šādu lēmumu nepieņems.

"Situācijā, kad visām ģimenēm ievērojami pieaugušas izmaksas ikdienas tēriņiem un komunālajiem pakalpojumiem, turpināsim sniegt pašvaldības atbalstu, apmaksājot ēdināšanas izmaksas skolās un bērnudārzos no pašvaldības budžeta līdzekļiem," apliecināja domes priekšsēdētājs Truksnis.

Brīvpusdienām skolās un bērnudārzos pašvaldības budžetā 2022.gadam plānoti 1,75 miljoni eiro. Šobrīd izglītības iestādēs, kur ēdināšanu nodrošina pakalpojuma sniedzējs, 1.-4.klasē ēdienreizes maksas apmērs ir 1,74 eiro, 5.-12. klasē - 1,96 eiro, bērnudārzos - 2,39 eiro dienā.

Turpinoties pārtikas produktu cenu un ēdināšanas pakalpojumu izmaksu pieaugumam, Jūrmalas pašvaldības Izglītības pārvalde ir sākusi ēdināšanas pakalpojumu maksas pārskatīšanu un izvērtēšanu izglītības iestādēs.

Lai pārtikas cenu un citu izmaksu straujā pieauguma apstākļos nodrošinātu kvalitatīvus ēdināšanas pakalpojumus, no 1.septembra būs nepieciešams palielināt ēdienreizes maksas apmēru. Izglītojamo ēdināšanai būs nepieciešami papildu līdzekļi, ko segs no pašvaldības budžeta, vecākiem par bērnu ēdināšanu nekas nebūs jāpiemaksā, arī nākamajā mācību gadā skolās un bērnudārzos ēdināšana būs bez maksas.

LETA jau ziņoja, ka Rīgas dome plāno lemt par piemaksu ieviešanu vecākiem, lai daļēji finansētu ēdināšanu. Daļai vecāku par bērnu pusdienām nāksies piemaksāt vienu vai divus eiro dienā. 

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.