Logo
Drukāt šo lapu

AM un IeM apsver ugunsdzēsēju depo veidošanu Ādažos

AM un IeM apsver ugunsdzēsēju depo veidošanu Ādažos Foto no arhīva

Efektīvākai un ātrākai ugunsgrēku dzēšanai Aizsardzības ministrija (AM) un Iekšlietu ministrija (IeM) apsver iespēju Ādažos izveidot ugunsdzēsības depo, liecina atbildīgo amatpersonu teiktais 26. septembrī notikušajā Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēdē.

Patlaban Ādažos depo nav, tāpēc ugunsgrēkus šajā apkārtnē brauc dzēst brigādes no tuvākajiem rajoniem, komisijā norādīja Nacionālo bruņoto spēku Apvienotā štāba priekšnieks Ivo Mogiļnijs, kura pārstāvētās nozares pārziņā ir Ādažu poligons. Šajā poligonā šovasar izcēlās plašs meža ugunsgrēks.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) priekšnieka vietnieks Intars Zitāns komisijā teica, ka oktobra sākumā paredzēta kopīga aizsardzības un iekšlietu resora pārstāvju tikšanās, lai apspriestu iespējamību izveidot vienotu depo. VUGD uzskata, ka ar trīs tehnikas vienībām šādā depo būtu pietiekami, lai nosegtu Ādažu apkārtni. Patlaban nav zināms, vai depo izveidošana tiktu finansēta no Aizsardzības vai Iekšlietu ministrijas budžeta.

Ņemot vērā minēto, Saeimas komisija nolēma vērsties pie Ministru kabineta ar aicinājumu gatavojot nākamā gada budžetu izskatīt jautājumu par finansējumu depo izveidošanai. Tāpat komisija informēs valdību par nepieciešamību stiprināt Valsts meža dienesta kapacitāti ugunsgrēku dzēšanā.

LETA jau ziņoja, ka 10. jūnijā Ādažu poligonā izcēlās ugunsgrēks. No kopējās uzmērītās ugunsgrēka platības – 770 hektāriem – izdedzis pieaudzis mežs 140 hektāru platībā, kā arī izdegušas jaunaudzes 260 hektāru platībā. Atlikušajā daļā uzmērītas teritorijas ir cietuši purvāji un virsāji.

Nacionālo bruņoto spēku Ādažu poligons ir izvietots Ādažu un Sējas novada administratīvajās teritorijās, poligona platība aizņem vairāk nekā 13 000 hektāru, un tas ir viens no lielākajiem Baltijas valstīs.

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024