Menu
 

Sestdien plānota Sausās Daugavas ūdensmalu atvēršana Ķekavā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

21.maijā biedrība “Ūdensmalu attīstībai” sadarbībā ar biedrību “Partnerība “Daugavkrasts”, Ķekavas novada domi, Daugavas muzeju, biedrību “Zaļā līdaciņa”, biedrību “Solis tuvāk” un daugaviešu kopienu pārstāvjiem aicina uz Sausās Daugavas ūdensmalu atvēršanu Ķekavā, Sudrabgārņa krastā Dārznieku ielā 13, Doles salas krastā pie Daugavas muzeja un Katlakalna Baltajā kāpā.

Biedrības un daugaviešu kopienu pārstāvji sēdīsies vienā laivā ar Ķekavas novada domes priekšsēdētāju Juri Žilko, Attīstības komitejas priekšsēdētāju Andri Vītolu, Daugavas muzeja direktori Inesi Kupšāni un Partnerības “Daugavkrasts” vadītāju Aigu Smiltāni, lai kopīgi apsekotu Sausās Daugavas krastus tās rekreācijas potenciāla rosināšanai.

Biedrība “Ūdensmalu attīstībai” ar Eiropas lauksaimniecības fonda lauku attīstībai Latvijas Lauku attīstības programmas 2014.-2020. gadam pasākuma “Atbalsts LEADER vietējai attīstībai (sabiedrības virzīta vietējā attīstība)” ir pabeigusi LEADER publiskās infrastruktūras projekta “Sudrabgārņa krasts” realizēšanu. Sadarbībā ar biedrību “Partnerība Daugavkrasts” un Ķekavas novada pašvaldības līdzfinansējumu krastā tapusi terase ar nojumi, iekārtota atpūtas vieta un uzstādīti laivu steķi.

Projekts papildina iepriekš realizēto LEADER projektu “Sudrabgārņa ligzda”, kurā airētāju krastam tika iegādāti pontons un laipa. Savukārt projektā “Sudrabgārņa mobilitāte un drošība” iegādāta viena deviņvietīga glābšanas laiva, divasu piekabe laivas pārvadāšanai un īpaši šai piekabei paredzēta metāla konstrukcija sporta laivu pārvadāšanai.

Biedrības “Ūdensmalu attīstībai” mērķis ir ir droši, ikvienam pieejami, labiekārtoti krasti un ūdenssporta attīstība Latvijā. ​Biedrība vēlas izveidot gludūdens airēšanas un ūdenssporta centru Ķekavas novadā, Sausajā Daugavā, un rosināt ūdensmalu kopienu ekonomisko potenciālu. Sudrabgārņa krasts ir pirmais solis ceļā uz modernas un iekļaujošas tautas sporta infrastruktūras izveidi Sausās Daugavas krastā. 2021.gada nogalē biedrība ir parakstījusi nodomu protokolu ar Ķekavas novada domi par pārnovadu sadarbības rosināšanu ūdensmalu attīstībai.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.