Menu
 

Foto: Ar SUP sacensībām atklāta Līduma karjera atpūtas vieta

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto: Ar SUP sacensībām atklāta Līduma karjera atpūtas vieta Foto: Olaines novada pašvaldība

Līduma karjers jau sen ir bijis Olaines novada iedzīvotāju iecienīta peldvieta. Redzot iedzīvotāju interesi par šo ūdenskrātuvi, pašvaldība cenšas šo objektu attīstīt un no peldvietas pārveidot par atpūtas vietu, izmantojot tās priekšrocības, kuras sniedz tur esošā vide, kā arī uzklausot cilvēku vēlmes un vajadzības.

Pārmaiņas Līduma karjerā notika pakāpeniski, bet pēdējās pārvērtības piedzīvotas pavisam nesen projekta “Dabas takas izveide apkārt Līduma karjeram” ietvaros. Šo projektu pašvaldība ir īstenojusi sadarbībā ar "Pierīgas partnerību", informē Olaines novada pašvaldībā.

"Tagad Līduma karjeru varam droši saukt par atpūtas vietu, kurā ikviens var pavadīt savu brīvo laiku atbilstoši savām interesēm – vai tā būtu nesteidzīga pastaiga pa dabas taku vai pontonu laipām, peldēšanās (kā arī šļūkšana no kalniņa ūdenī) un sauļošanās, guļot uz jaunajiem sauļošanās krēsliem, piknikošana jaunizveidotajās piknika vietās, izmantojot uzstādītus grilus, volejbola, futbola un basketbola spēlēšana, aktīva atpūta ar ģimeni rotaļu laukumā, makšķerēšana vai citas aktivitātes.  Piemēram, septembra pēdējā svētdienā bija iespēja gan izmēģināt supošanu (SUP airēšanu) un SUP fitnesu, gan mērīties spēkiem SUP sacensībās Sporta un Tautas klasē," stāsta pašvaldības pārstāvji.

"Laika apstākļi svētdien īpaši nelutināja, tāpēc ikviens Līduma karjera apmeklētājs varēja sasildīties mobilajā pirtiņā vai apēdot silto lēcu zupu, kura tāpat kā citi veselīgi ēdieni tika pagatavota meistarklasē “Piknikot veselīgi”," norāda pašvaldībā.

Uz Līduma karjeru ir ērti nokļūt ne tikai ar personīgo transportlīdzekli, bet arī ar velosipēdiem, skrejriteņiem, skrituļslidām un kājām pa izbūvēto veloceliņu, kas savieno Līduma karjeru un Olaines pilsētu un ļauj izbaudīt dabu, jo veloceliņš iet caur mežu. Velosipēdus var novietot pie Līduma karjerā uzstādītajām velonovietnēm. 

Iepriekš:
Noslēgušies Līduma karjera labiekārtošanas darbi – izveidota jauna atpūtas vieta Olaines novadā
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.