Logo
Drukāt šo lapu

Foto: Atklāts atjaunotais Inčukalna pamatskolas stadions Apriņķis.lv

Foto: Atklāts atjaunotais Inčukalna pamatskolas stadions Foto: Inčukalna novada pašvaldība

1. oktobrī svinīgā gaisotnē, piedaloties aizsardzības ministram Raimondam Bergmanim, Pierīgas izglītības, kultūras un sporta pārvaldes pārstāvei Ilzei Cunskai, Inčukalna pamatskolas un Vangažu vidusskolas vadībai, Inčukalna novada domes deputātiem un darbiniekiem, priesterim Rihardam Rasnacim, Inčukalna uzņēmēju biedrības pārstāvjiem un olimpiskajam čempionam Daumantam Dreiškenam, tika atklāts Inčukalna pamatskolas atjaunotais stadions.

Kā informē Inčukalna novada pašvaldības Sabiedrisko attiecību daļas vadītājs Mārtiņš Pozņaks, stadiona atklāšanas pasākumu ieskandināja Inčukalna pūtēju orķestris un mūsdienu deju grupa “Born to Dance”. Pirmo futbola spēli savā starpā aizvadīja Inčukalna pamatskolas un Vangažu vidusskolas 6. klašu izlase. Draudzības spēlē, kuru komentēja Anatolijs Kreipāns un Ģirts Sils, ar rezultātu 2:1 uzvarēja Inčukalna pamatskolas audzēkņi. Savukārt pēc lielā futbola abu skolu audzēkņi sacentās tautas bumbas spēlē, kā arī aktīvi sportoja un izmēģināja dažādas vieglatlētikas disciplīnas, ar kurām turpmāk varēs nodarboties jaunatklātajā stadionā.

Inčukalna novada domes priekšsēdētājs Aivars Nalivaiko uzskata: "Pamatskolas stadiona pārbūve bija iedzīvotājiem svarīgs un vajadzīgs projekts, kas dos iespēju novada iedzīvotājiem vairāk pievērsties veselīgam dzīvesveidam. Strādāsim pie tā, lai jaunais stadions veicinātu un vairotu gan skolēnu, gan ikkatra interesenta iespējas savu ikdienu pavadīt aktīvi un veselīgi. Novēlu visiem novada sportistiem, lai viņu panākumi un augstvērtīgie rezultāti priecētu ne tikai Inčukalna novadu, bet arī visu Latviju!"

"Skolas sporta stadions līdzšinējā stāvoklī bija lietojams tikai atsevišķos gadījumos atkarībā no meteoroloģiskajiem apstākļiem. Inčukalna pamatskolā pieaug skolēnu skaits, kā arī prasības sporta infrastruktūras lietošanai. "Zaļo starpbrīžu", pagarinātās dienas grupu, "Sporto visa klase”, sadraudzības pasākumu (tai skaitā Igauņu dienas), Civilās aizsardzības dienas un citu sportā balstīto pasākumu organizēšana papildus ikdienas sporta nodarbībām un pulciņiem tā vien rosina rast iespējas aktivitātēm ārā. Kopumā novads ir liels ieguvējs no stadiona atjaunošanas, jo fiziski aktīvi un veselīgi bērni ar kultūrā, izglītībā un sportā balstītām vērtībām ir Inčukalna novada izaugsmes un spēka garants," norāda Inčukalna pamatskolas direktors Kaspars Kiris.

Šī gada aprīļa beigās tika uzsākti Inčukalna pamatskolas stadiona labiekārtošana un lietusūdens savākšanas sistēmas pārbūves darbi. Labiekārtošanas darbi paredzēja skriešanas celiņu izveidi 250 metru garā aplī. Šobrīd skriešanas celiņus klāj gumijas granulu segums, savukārt futbola laukums ieguvis jaunu dabīgā zāliena segumu ar automātiskās laistīšanas sistēmu, tas ir ekoloģiski tīrs, kalpos ilgāk un būs vieglāk kopjams. Stadionā ir izveidoti vieglatlētikas sektori, kuros varēs trenēties sprinta skriešanas disciplīnās, tāllēkšanā, trīssoļlēkšanā un lodes grūšanā. Plānots atjaunot un papildināt arī āra vingrošanai nepieciešamos trenažierus. Tāpat ir izveidota speciāla iesildīšanās zona un izbūvētas sēdvietas skatītāju ērtībām, vēsta M. Pozņaks.

Inčukalna pamatskolas stadiona labiekārtošanas darbus veica pilnsabiedrība "Guliver Construction", līguma kopējā summa iepirkuma priekšmeta "Inčukalna pamatskolas stadiona labiekārtošana un lietus ūdens savākšanas sistēmas pārbūve" īstenošanai bija 555 555,05 EUR bez pievienotās vērtības nodokļa.

Stadionu izmantos skolēni sporta stundās, kā arī frisbija, futbola, volejbola, basketbola un citu sporta veidu komandas. Sestdienās un svētdienās šeit varēs rīkot dažāda mēroga sacensības un sabiedrībai nozīmīgus pasākumus. Inčukalna pamatskolas stadions ikvienam sportot gribētājam būs atvērts no rīta līdz vakaram un tiks slēgts tikai nakts stundās. Stadionu izmantos skolēni sporta stundās, kā arī frisbija un futbola jauniešu komandas. Sestdienās un svētdienās te varēs rīkot sacensības un citus pasākumus, norāda M. Pozņaks.

Plašāk par stadiona izmantošanas iespējām un noteikumiem būs iespējams uzzināt pašvaldības mājaslapā www.incukalns.lv sadaļā "Sports".

Foto galerija

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024