Logo
Drukāt šo lapu

Foto: Godināti aktīvākie Siguldas novada seniori un Goda novadnieks Jānis Raslavs

Foto: Godināti aktīvākie Siguldas novada seniori un Goda novadnieks Jānis Raslavs Foto: A. Stiglics, Siguldas novada pašvaldība

Starptautiskajā senioru dienā, 1. oktobrī, Siguldas pagasta kultūras namā notika senioru biedrību satikšanās pasākums, kura laikā Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētāja vietniece Līga Sausiņa augstāko Siguldas novada pašvaldības domes apbalvojumu – titulu "Siguldas novada Goda novadnieks 2017" – piešķīra Jānim Raslavam, informē Siguldas novada pašvaldībā.

Pērn, kad tika godināti Siguldas novada Gada cilvēki un Goda novadnieks, Jānis Raslavs uz pasākumu nevarēja ierasties, tāpēc svinīgajā Starptautiskās senioru dienas pasākumā par mūža ieguldījumu Siguldas novada kultūrizglītības attīstībā, vadot vairākus pūtēju orķestrus un ansambļus, J. Raslavs saņēma Siguldas novada ģerboņa sudraba piespraudi un Atzinības rakstu. Jānis Raslavs ir spēcīga autoritāte mūzikas jomā – 56 gadus garajā darba mūžā viņš darbojies kā mūzikas pedagogs, ansambļa un orķestra vadītājs, diriģents, trompetists un skaņdarbu aranžētājs. Viņš vairākkārt bijis Vispārējo latviešu dziesmu un deju svētku virsdiriģents pūtēju orķestru grupā.



Sveicot klātesošos Starptautiskajā senioru dienā, priekšsēdētāja vietniece Līga Sausiņa pauda gandarījumu, ka senioru pasākumos vienmēr ir pozitīva aura, jo vienkopus iespējams satikt aizraujošus un priecīgus novadniekus, kuri ir Siguldas novada kopienas aktīvākā sastāvdaļa – vienmēr aizņemti dejojot, dziedot, darbojoties ar rokdarbiem un spēlējot teātri, kā arī iesaistoties pašvaldības darbā, vēsta pašvaldības pārstāvji.

Pateicībā par aktīvu darbu senioru biedrību vadīšanā tradicionālajā pasākumā tika sveiktas arī biedrību vadītājas: Mārīte Grantiņa no Allažiem, Lilita Pladare no Jūdažiem, Lauma Ņikiforova no Mores, Ruta Kupce no Siguldas pagasta un Vija Brikmane no Siguldas pilsētas, kura klātesošajiem vēlēja arī turpmāk būt bagātiem pieredzē un aktivitātēs, kā arī jaunas zināšanas apgūt no saviem bērniem, mazbērniem un mazmazbērniem.

Starptautiskās senioru dienas pasākumā tika sveikti vairāk nekā 15 jubilāri, kā arī bija iespēja baudīt komponista Valda Zilvera un Andra Daņiļenko koncertprogrammu "Brīnās ļaudis manu dziesmu…", informē pašvaldībā. 

Foto galerija

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024